Διαφορετικές ψητές μελιτζάνες!

<p class="blue" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li class="ingredient">
<p>8 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές ροδέλες</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>λίγο αλάτι</p>
</li>
<li class="ingredient2">
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για τη σάλτσα</strong></span></p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>5 ντομάτες μέτριες ώριμες, ξεφλουδισμένες+ ψιλοκομμένες</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>4 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>3 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 φλιτζάνι ελαιόλαδο</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 κουτ. γλυκού κάρι</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>2 κουτ. γλυκού κουρκουμά (κιτρινόριζα)</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>το εσωτερικό από 5-6 σπόρια ξερό κάρδαμο</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 κουτ. γλυκού σποράκια κόλιανδρο, χτυπημένα ελαφρά στο γουδί</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 ξυλάκι κανέλας</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>αλάτι, πιπέρι</p>
</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p class="blue" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Διαδικασία</strong></span></p>
<div class="info-left-d">
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 1</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χαράζετε μπακλαβαδωτά τις ροδέλες μελιτζάνας, τις αλατίζετε, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο.</p>
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 2</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε ελαφρά το κρεμμύδι με την πιπεριά. Προσθέτετε τη ντομάτα, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά.</p>
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 3</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα μισκοσκεπασμένη να μαγειρευτεί για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν οι χυμοί της ντομάτας και να μείνει με το λάδι της.</p>
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 4</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Απλώνετε τις μελιτζάνες σε ταψί ή σε πυρίμαχα ατομικά πιάτα, τις περιχύνετε με τη σάλτσα, και τις ψήνετε για 10-15 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"> </p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"> </p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"> </p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα