Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας με πολέντα

<p> </p>
<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li><span>3 </span>κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li><span>1 </span>κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li><span>3 </span>καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες 1 εκ</li>
<li><span>3 </span>στικ σέλερι καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες </li>
<li><span>1 </span>κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε κομματάκια 5 εκ.</li>
<li><span>2,5 </span>κούπες κόκκινο κρασί </li>
<li><span>8 </span>κλαδάκια φρέσκο θυμάρι</li>
<li><span>3 </span>μέτριες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα</li>
</ul>
<p><strong>Για την πολέντα</strong></p>
<ul>
<li><span>1 </span>κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>850 γρ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου</li>
<li><span>1 </span>κούπα πολέντα</li>
</ul>
<p> </p>
<div class="title">Μέθοδος Εκτέλεσης</div>
<div class="text">
<ul>
<li>Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.</li>
<li>Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. </li>
<li>Προσθέτουμε το κρασί και το θυμάρι, ανακατεύουμε και φέρνουμε σε βρασμό.</li>
<li>Προσθέτουμε τις ντομάτες καθώς και αλατοπίπερο.</li>
<li>Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας για 2 ώρες ανακατεύοντας που και που μέχρι να μαλακώσει.</li>
</ul>
<p><strong>Για την πολέντα</strong></p>
<ul>
<li>Βάζουμε το λάδι σε ένα μέτριο μπολ που να χωράει πάνω από ένα λίτρο και με το χέρι μας το αλείφουμε παντού.</li>
<li>Βάζουμε το ζωμό να βράσει σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε σιγά σιγά την πολέντα ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά…</li>
<li>Αδειάζουμε την πολέντα στο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει σκεπάζοντας το με μια πετσέτα. </li>
<li>Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε μαζί με το κρέας.</li>
</ul>
</div>
<div> </div>
<div>akispetretzikis.com</div>
<div class="rate_me_container"> </div>
</div>

Σχετικά άρθρα