Επειδή και οι υγιεινές συνταγές οφείλουν να είναι νόστιμες, δοκιμάστε το πιο κάτω πιάτο μόνο με 447 θερμίδες ανά μερίδα!
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
- 2 κ.γ ελαιόλαδο
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
- 1φλ. ντοματάκι κονκασέ ή 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 1 κ.σ φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ λευκό ξηρό κρασί
- 400 γρ. μακαρόνια πέννες ή ριγκατόνι
- 4 κ.σ μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια
- λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε ένα τρυπητό πάνω από μια λεκάνη.
- Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι στη μελιτζάνα και την αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να ξεπικρίσει.
- Ξεπλένουμε τα κυβάκια μελιτζάνας με μπόλικο νεράκι και τη βάζουμε πάλι στο τρυπητό.
- Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό να βράσουν.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τα κυβάκια μελιτζάνας και αφήνουμε για 1 λεπτάκι.
- Σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε τη ντομάτα, το βασιλικό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις η σάλτσα μας πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε λίγα λίγα στη σάλτσα ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μοτσαρέλα, ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε με σκεπασμένο το τηγάνι για 2 λεπτάκια.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή: lightsintages.blogspot.com
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Τροφική αλλεργία ή δυσανεξία; Μάθε επιτέλους τη διαφορά τους!
Οι 3 τρόποι για να φας χωρίς τύψεις το club sandwich που λαχταράς
Ο βασικός λόγος για τον οποίο οφείλεις να εντάξεις τη στέβια στη διατροφή σου