Λαχταριστοί καραμελωμένοι ξηροί καρποί

<p>Οι νόστιμοι ξηροί καρποί επικαλυμμένοι με ζάχαρη γίνονται υπέροχη γαρνιτούρα για παγωτό, τούρτες και γλυκά ακόμη και το γιαούρτι, αν και τρώγονται με μεγάλη ευχαρίστηση και σκέτοι.</p>
<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient2">Ζαχαρωμένα καρύδια</li>
<li class="ingredient">250γρ. καρύδια</li>
<li class="ingredient">150γρ. ζάχαρη</li>
<li class="ingredient">40ml νερό</li>
<li class="ingredient2">Καραμελωμένα αμύγδαλα</li>
<li class="ingredient">250γρ. αμύγδαλα</li>
<li class="ingredient">150γρ. ζάχαρη</li>
<li class="ingredient">40ml νερό</li>
<li class="ingredient">5γρ. βούτυρο αγελάδος (82%)</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Για τα ζαχαρωμένα καρύδια: Στρώνετε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνετε έως ότου πάρουν μια βράση.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Προσθέτετε στο τηγάνι τα καρύδια και ανακατεύετε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ έως ότου ζαχαρώσουν τα καρύδια. Απλώνετε τα ζαχαρωμένα καρύδια μέσα στο ταψί και τα αφήνετε να κρυώσουν.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα: Στρώνετε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνετε έως ότου πάρουν μια βράση.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Προσθέτετε στο τηγάνι τα αμύγδαλα και ανακατεύετε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ έως ότου αρχικά ζαχαρώσουν και έπειτα καραμελώσουν. Λίγο πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το βούτυρο και έπειτα τα απλώνετε στο ταψί και τα αφήνετε να κρυώσουν </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions">olivemagazine.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα