Απίστευτο: Γιατί παλιά οι άνδρες έβαζαν πιπέρι στο πέος;  thumbnail
Ποια ελιξήρια χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν; Ποια φυτικά σκευάσματα χρησιμοποιούσαν για την βελτίωση των ερωτικών επιδόσεων τους; Ο ιατρός Ζήσης Παπαθανασίου κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν δίνοντάς μας πληροφορίες που κανείς μας δε γνωρίζει σήμερα.

Απίστευτο: Γιατί παλιά οι άνδρες έβαζαν πιπέρι στο πέος;

Ποια ελιξήρια χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν; Ποια φυτικά σκευάσματα χρησιμοποιούσαν για την βελτίωση των ερωτικών επιδόσεων τους; Ο ιατρός Ζήσης Παπαθανασίου κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν δίνοντάς μας πληροφορίες που κανείς μας δε γνωρίζει σήμερα.  Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


Μερικοί Ευρωπαίοι άλειφαν το πέος τους με ένα κατάπλασμα μουστάρδας για να διατηρήσουν τη στύση. Eπiσης πολλά μπαχαρικά με κυριότερα το οαφράν. το μοσκοκάρυδο και το πιπέρι λόγω της διαστολής που προκαλούν στα αιμοφόρα αγγεία και καιά συνέπεια αυξάνουν τη ροή του αίματος, βοηθούν σιο να προκληθεί και να διατηρηθεί η στύση.


Το κάρδαμο και η κανέλα χρησιμοποιούνταν στην Ανατολή σαν γιατρικό για ιην αντρική ανικανότητα. Eπίσης χώρες της Απω Ανατολής χρησιμοποιούν τα νύχια της στρουθοκαμήλου για να παρασκευάσουν αφροδισιακά σκευάσματα.


Καρποί από το φυτό του κορίανδρου που υπάρχει άφθονο οτην Αναιολή χρησιμοποιείται από το Μεσαίωνα για την παρασκευή ερωτικών ελιξιρίων. Ο δίκιαμος (έρωντας) θεωρείται το μαγικό φυτό της Κρήτης το ρόφημα του οποίου χρησιμοποιείται και σαν αφροδισιακό.


Οι αφροδισιακές τροφές συχνά σχετίζονται με το σχήμα καθώς και τη γεύση τους. Οι μπανάνες, τα αγγούρια και τα καρότα λόγω του σχήματός τους θεωρούνται από πολλούς ερωτικές τροφές επειδή η μορφή τους παραπέμπει σε φαλλό. Το βερίκοκο ήταν στην Κίνα το κυριότερο αφροδισιακό φρούτο λόγω του ότι παραπέμπει σε οπίσθια.


Ο μαϊντανός από την άλλη αναφέρεται ότι χρησιμοποιούνταν για να βοηθήσουν την ερωτική επιθυμία. Υπάρχει επίσης και ο μύθos που αναφέρεται στο θρυλικό Δον Ζουάν ο onoios έριχνε μισή κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο σε ένα ποτήρι φρέσκο ντοματοχυμό κι έπινε το μείγμα αργά, μία ώρα πριν την ερωτική επαφή…\


 


Απόσπασμα από το βιβλίο 501 ερωτήσεις για το σεξ. Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την ευγενική παραχώρηση του υλικού. Οι πληροφορίες που διαβάσατε δε συνιστούν ιατρικές οδηγίες και δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τις ακολουθήσετε ειδικά αν δεν έχετε γνωρίσει τον ιατρό σας. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X