Ιταλικά καντουτσίνι

<p><span>Τα διάσημα ιταλικά, διπλοφουρνιστά μπισκοτάκια ταιριάζουν πολύ με τον καφέ αν και τρώγονται με μεγάλη ευχαρίστηση και μόνα τους.</span></p>
<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">3 αβγά</li>
<li class="ingredient">125γρ. ζάχαρη άχνη</li>
<li class="ingredient">450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li class="ingredient">1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ</li>
<li class="ingredient">80γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα</li>
<li class="ingredient">½ κουτ. γλυκού κανέλα</li>
<li class="ingredient">ξύσμα από ½ πορτοκάλι</li>
<li class="ingredient">40ml κονιάκ</li>
<li class="ingredient">60ml χυμό πορτοκαλιού</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Βάζετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα και γίνει μια εύπλαστη ζύμη, την πλάθετε σε μπαστούνι διαμέτρου 5εκ., τη βάζετε στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο έως ότου πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Όταν ψηθεί το καντουτσίνι το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια διαστάσεων περίπου 1εκ.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 5</h4>
<p class="instructions">Βάζετε ξανά τα μπισκοτάκια στο ταψί και τα ψήνετε ξανά στο φούρνο, στους 160°C για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions">olivemagazine.gr</p>
</div>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα