Φιογκάκια με σολομό, γαρίδες και ανανά

<p>Μια πικάντικη μακαρονάδα με θαλασσινά.. Έχει άρωμα καλοκαιρινό αλλά παράλληλα είναι καυτή και ταιριάζει πολύ σε ένα χειμωνιάτικο βράδυ! Είμαι σίγουρη πως θα είναι από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες που έχετε δοκιμάσει!</p>
<p><strong>387 θερμίδες ανά μερίδα</strong></p>
<p><span><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></span></p>
<p><span><span style="text-decoration: underline;">ΥΛΙΚΑ</span> (4 άτομα)</span><br /><span>2,5 φλ. μακαρόνια φιογκάκια ή πέννες</span><br /><span>120 γρ. φιλέτο σολομού</span><br /><span>6 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες ή 1/4 φλ. μικρές γαριδούλες</span><br /><span>3 φέτες ανανά</span><br /><span>1/4 ποτηριού λευκό κρασί</span><br /><span>2 κ.σ ντοματοπολτό</span><br /><span>2 κ.σ χυμός ανανά</span><br /><span>4-5 μανιτάρια κομμένα σε φέτες</span><br /><span>1 καυτερή πιπεριά τσίλι</span><br /><span>αλάτι, μαύρο πιπέρι</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline;"><span>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</span></span></p>
<p>Βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. </p>
<p>Παράλληλα τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το σολομό και τις γαρίδες.</p>
<p>Ρίχνουμε στο τηγάνι και τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί. </p>
<p>Χαηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. </p>
<p>Προσθέτουμε το ντοματοπολτό, τον χυμό ανανά, την καυτερή πιπεριά και αλατοπιπερώνουμε.</p>
<p>Αφήνουμε για άλλα 4 λεπτάκια και μετά προσθέτουμε τον ανανά κομμένο σε κυβάκια. </p>
<p>Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. </p>
<p>Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. </p>
<p> </p>
<p>lightsintages.blogspot.gr</p>

Σχετικά άρθρα