Adele: Η γυναίκα – πρότυπο η οποία παλεύει με τους «δαίμονές» της – Από τον εθισμό στο αλκοόλ και τους αποτυχημένους έρωτες λόγω του πατέρα της, στην απόλυτη καταξίωση

Μπορεί να μην απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης και τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά με κάποιο νέο album της Adele ή με την προσωπική της ζωή, αλλά οι έξοδοι που κάνει και το γεγονός πως έχει αποφασίσει ότι μετά τον χωρισμό της, θα ασχοληθεί με τον εαυτό της, έχει κάνει τα δημοσιογραφικά… πηγαδάκια να λαμβάνουν υπόψη τους καθετί που γίνεται.

Και αυτό που «συμβαίνει» τώρα είναι πως έχει αποφασίσει να χάσει μερικά κιλά και να στραφεί σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής από αυτόν που (μας) είχε συνηθίσει μέχρι πρότινος. Ποια είναι όμως, η Adele με τη χαρακτηριστική «βαθιά» φωνή η οποία ανατριχιάζει τον ακροατή;

https://www.instagram.com/p/B4sYkxRIUPv/

Η μοναδική γυναίκα με τόσες… πρωτιές

Το ολόκληρο όνομά της είναι Adele Laurie Blue Adkins. Γεννημένη τον Μάιο του 1988), είναι Αγγλίδα τραγουδίστρια, στιχουργός και συνθέτης. Συμπεριλήφθηκε στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012.

Την Αντέλ είχε προσεγγίσει η σημερινή δισκογραφική της εταιρία όταν φίλοι της είχαν ανεβάσει υλικό της στο Myspace. Το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «19» έγινε 8 φορές πλατινένιο στην Αγγλία και 3 φορές στις ΗΠΑ. Το δεύτερο της άλμπουμ «21», που κυκλοφόρησε το 2011, έγινε 17 φορές πλατινένιο στη γενέτειρά της.

https://www.instagram.com/p/B40fmkolVfJ/

Ήταν η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνις που είχε ταυτόχρονα 2 άλμπουμ στο top 5 του Billboard 200 και 2 singles στο top 5 του Billboard Hot 100, Και είναι η πρώτη γυναίκα της ιστορίας του Billboard Hot 100 που έχει συγχρόνως 3 top 10 singles ως βασική τραγουδίστρια: «Rolling in the Deep», «Someone Like You» και «Set Fire to the Rain».

Γράφει η ίδια τα τραγούδια της

Με μόλις 3 δίσκους, «19» το 2008, «21» το 2011 και «25» το 2015, έχει καταφέρει να… μιλήσει στις καρδιές τόσο των κριτικών όσο και των θαυμαστών της. Χαρακτηριστικό είναι πως πολύ σύντομα κατάφερε να συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα high ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως είναι οι Beyoncé, Lady Gaga, Madonna και Rihanna.

Τα τραγούδια της είναι γραμμένα από την ίδια και, όπως, έχει δηλώσει, συνήθως, προέρχονται από ερωτικές απογοητεύσεις. Για παράδειγμα, το τραγούδι «Someone Like You», γραμμένο για μια χαμένη της αγάπη, βρέθηκε στην κορυφή των charts σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Πάντως, η μεγαλύτερη της επιτυχία σε αμερικάνικο έδαφος θεωρείται το «Rolling In The Deep».

Στήριγμά της η μητέρα της

Στο τέλος του 2011, η Adele αντιμετώπισε προβλήματα αιμορραγίας στις φωνητικές της χορδές, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προγραμματισμένη της περιοδεία. Η πορεία της υγείας της, συνέχισε να την ταλαιπωρεί, μέχρι που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2012, επέστρεψε στα μουσικά δρώμενα ερμηνεύοντας ζωντανά στην τελετή των βραβείων Grammy, στο Λος Άντζελες.

https://www.instagram.com/p/BxGAud6A_Mr/

Η μικρή Adele μεγάλωσε με τη μαμά της, Penny Adkins, με την οποία ήταν πολύ δεμένη. Ο πατέρας της ήταν απών, αφού οι γονείς της πήραν διαζύγιο όταν ήταν μόλις τριών ετών. Ο συγγραφέας της βιογραφίας της υποστηρίζει πως ο μπαμπάς της ήταν αλκοολικός, ενώ οι σχέσεις του με την τραγουδίστρια ήταν κακές έως ανύπαρκτες.

Αυτός είναι και ο λόγος, που η βιογραφία αναφέρει πως η Adele στράφηκε στους έρωτες ώστε να βρει το χαμένο πατρικό πρότυπο. Πρώτη φορά πληγώθηκε από ένα bisexual αγόρι, με το οποίο τα «είχαν» αλλά την απάτησε. Και δεν ήταν η μόνη «κακή» σχέση που βίωσε, μιας και συνήθιζε να περιβάλλεται από σχέσεις που είχαν πολύ δράμα.

Πώς την ανακάλυψαν

Σε συνένττευξή της στο US Vogue η Adele εξομολογήθηκε για τη μητέρα της: «Είναι ο πιο ήρεμος άνθρωπος που γνωρίζω. Είναι δυνατή, έξυπνη και όμορφη». Όταν ήταν μικρή, η μαμά της την πήγαινε συχνά σε συναυλίες και την ενθάρρυνε να τραγουδά συνεχώς και σε κάθε ευκαιρία. Οι Spice Girls και η Pink ήταν οι επιρροές που την οδήγησαν στην επιλογή ζωής να γίνει τραγουδίστρια.

Δεν διάβαζε πολύ για το σχολείο, ενώ άρχισε να τραγουδά ήδη από την ηλικία των 4 ετών. Αποφοίτησε από το  BRIT School for Performing Arts & Technology το 2006 μαζί με την Jessie J και την Leona Lewis.  Το 2006 ένας φίλος της ανέβασε στο Myspace 3 τραγούδια της, μέρος μιας εργασίας.

Η δισκογραφική XL Redordings έδειξε ενδιαφέρον και το συμβόλαιο ήρθε αμέσως. Την αμέσως επόμενη χρονιά βραβεύθηκε με Brit Awards «Critics’ Choice», ενώ παράλληλα κέρδισε το BBC Sound of 2008. O δρόμος για την επιτυχία είχε αρχίσει ήδη να ανοίγει.

Ακύρωσε συναυλία για έναν έρωτα

Το 2008, ανακοίνωσε την περιοδεία της στην Αμερική, αν και την ακύρωσε για να μείνει μαζί με την τότε σχέση της. Αργότερα είχε δηλώσει στο περιοδικό Nylon: «Τώρα δεν το πιστεύω ότι το έκανα αυτό. Έπινα πολύ τότε και εκεί στηριζόταν και η σχέση μου εκείνη την περίοδο και νόμιζα ότι δεν θα άντεχα να είμαι μακριά του». Εξάλλου, στη βιογραφία της ο συγγραφέας Marc Shapiro πρόταξε πως ήταν εθισμένη στο αλκοόλ, σε σημείο που ξεχνούσε μέχρι και τους στίχους των τραγουδιών της.

https://www.instagram.com/p/BV7fRmrFahG/

«Το τελευταίο μου άλμπουμ είναι ένα άλμπουμ συμφιλίωσης. Συμφιλιώνομαι με τον εαυτό μου, με τον χαμένο χρόνο, με όλα όσα έκανα και με εκείνα που δεν έκανα ποτέ» είχε δηλώσει η ίδια. Το single «Hello» και του οποίου το βίντεο κλιπ είναι γυρισμένο στην επαρχία του Μόντρεαλ, επιβεβαίωσαν τη διάθεση της να συμπράξει με το παρελθόν μέσα από τους στίχους του.

Το «Hello» ήταν αντιγραφή;

Από την άλλη, οι θαυμαστές του Tom Waits κατηγόρησαν την Adele για το εν λόγω single, για υπερβολική ομοιότητα στους στίχους και το concept του τραγουδιού της, με το «Martha» του Waits. Όπως και το «Hello», διηγείται μια τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον τραγουδιστή – αφηγητή και έναν παλιό έρωτα. Μερικά από τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα  έκαναν λόγο για αντιγραφή.

Ο παραγωγός της Adele, Greg Kurstin, δήλωσε σχετικά με την έμπνευση στο άλμπουμ της Adele, στο Entertainment Weekly: «Δεν ήθελε απλώς να το ξεπετάξει και να γράψει ένα pop τραγούδι με μια συγκεκριμένη φόρμουλα. Μιλήσαμε και για τον Tom Waits και για άλλους δημιουργούς σαν και αυτόν. Νομίζω πως αυτή ήταν η ιδέα. Ήθελε να κάνει κάτι που είναι πολύ ειλικρινές για αυτήν σε αυτήν τη χρονική στιγμή, ήθελε να κάνει κάτι πραγματικό και πιστευτό».

H συγγνώμη από τον πατέρα της

Καθώς τα χρόνια περνούσαν, η απίστευτη επιτυχία της Adele, ώθησε τον πατέρα της, Mark Evans , να δηλώσει τρομερά μετανοιωμένος που δεν της στάθηκε όπως έπρεπε ως πατέρας. Πάντως, η ίδια μετά από τόσες αποτυχημένες σχέσεις με ταίρια που την πλήγωσαν, βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο του Simon Konecki . «Καρπός» του έρωτά τους το παιδί τους, Angelo.

https://www.instagram.com/p/B47yHMAl00y/

Η ίδια είχε φανερώσει πως επιθυμία της μεγάλη ήταν να αποκτήσει 3 αγόρια πριν κλείσει τα 30. Μεταξύ τους η χημεία ήταν φοβερή και όλοι πίστευαν πως οι ζωές δεν θα γίνονταν ποτέ παράλληλες. Χαρακτηριστικό του έρωτα και της αγάπης τους ήταν πως παντρεύτηκαν κρυφά και η ίδια η Adele το ανακοίνωσε από την Αυστραλία σε μια συναυλία που έκανε: «Είμαι παντρεμένη τώρα».

Ο «τέλειος» Simon

Απόφασή της ήταν να ασχοληθεί με την οικογένειά της και να επενδύσει χρόνο σε εκείνους. Όμως, Simon και Adele ανακοίνωσαν το 2019 πως χωρίζουν. «Η Adele και ο σύντροφός της χώρισαν. Είναι αφοσιωμένοι στο μεγάλωμα του γιου τους από κοινού, με αγάπη». Αυτό δήλωσαν οι εκπρόσωποι της τραγουδίστριας στο Associated Press.

Όπως ξαφνικά- για τους θαυμαστές και τους δημοσιογράφους- παντρεύτηκαν, τόσο ξαφνικά χώρισαν. Ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου, μετά από πέντε χρόνια σχέσης. Και έγινε μακριά από τα λαμπερά φώτα της δημοσιότητας και υπό πλήρη μυστικότητα. Η ίδια, σε συνέντευξή της στο Vanity Fair, είχε χαρακτηρίσει τον Simon «τέλειο» και ως την «πιο σοβαρή σχέση που είχε ποτέ».

Οι προσωπικοί της «δαίμονες»

Παλαιότερα, είχε δηλώσει ότι ακόμα και αν αδυνάτιζε κάποια στιγμή στο μέλλον, δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να δείξει ποτέ το σώμα της. «Αν θα έδειχνα το σώμα μου, αν ήμουν πιο αδύνατη; Μάλλον όχι, γιατί το σώμα μου, μού ανήκει». Και συνέχισε: «Μερικές φορές είμαι περίεργη και αναρωτιέμαι, αν θα είχα την ίδια επιτυχία, αν είχα αυτό το μέγεθος… Δεν είμαι τέλεια αλλά πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι απεικονίζονται, ως τέλειοι, απρόσιτοι και ανέγγιχτοι».

https://www.instagram.com/p/B4BplwTFd4a/

Η Adele είναι ο άνθρωπος που πάλεψε με τους «δαίμονες» του και συνεχίζει να δίνει τις προσωπικές της μάχες. Αλκοόλ, απουσία προτύπου, κάπνισμα, φαγητό, η εικόνα της, οι αποτυχημένοι έρωτες. Είχε όμως, δίπλα της τη μητέρα της και τα πρότυπά της, τις Spice Girls, εκπρόσωποι της γυναικείας ορμής και δύναμης. «Όταν το κίνημα του #girlpower συνέβη, άλλαξε η ζωή μου», συμπλήρωσε.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κατερίνα Ντούσκα: Η ταλαντούχα, Ελληνοκαναδή που μένει στο Παγκράτι και τραγουδά για μια «Καλύτερη Αγάπη» στη Eurovision 2019 – Η βελούδινη φωνή που θυμίζει Amy Winehouse και Adele έχει έναν αγιάτρευτο… έρωτα

Μαντόνα: Το αποτυχημένο comeback της Βασίλισσας της Ποπ στη Eurovision, ο θάνατος που τη σημάδεψε, οι γυμνές φωτογραφίες και ο θυελλώδης έρωτας με τον Γκάι Ρίτσι που την έκανε «σκύλα»

Ριάνα: Η ποπ σταρ που δούλευε στον δρόμο και πλέον «μιλά» σε όλες τις γυναίκες – Ο ξυλοδαρμός από τον σύντροφό της και η σχέση της με δισεκατομμυριούχο Άραβα

Χοακίν Φίνιξ: Ο αντισυμβατικός σταρ του Χόλιγουντ και η περιπετειώδης ζωή του – Ο θάνατος του αδερφού του στο κλαμπ του Τζόνι Ντεπ, ο εθισμός στο αλκοόλ και η απόφαση να γίνει… ράπερ!

Ντέμι Μουρ: Ο βιασμός στα 15 της, η εθισμένη μητέρα της σε ουσίες και τα ερωτικά τρίο με τον πρώην σύζυγό της – Η περιπετειώδης ζωή αφού αποφάσισε να παρατήσει το σχολείο

Σχετικά άρθρα