Μπάρες βρώμης με καρύδα και αποξηραμένα σύκα

<p><span>Οι μπάρες βρώμης είναι must! Τρώγονται ως υγιεινό πρωινό και snack, χορταίνουν αρκετά ώστε να μην υποκύπτουμε σε τσιμπολογήματα και είναι ένα πολύ καλό snack και για τα παιδιά.</span></p>
<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">4 ασπράδια αβγών (120γρ.)</li>
<li class="ingredient">140γρ. ζάχαρη άχνη</li>
<li class="ingredient">45γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li class="ingredient">130γρ. καρύδα ινδική</li>
<li class="ingredient">100γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα</li>
<li class="ingredient">120γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη</li>
<li class="ingredient">70γρ. βρώμη</li>
<li class="ingredient">80γρ. μέλι</li>
<li class="ingredient">90γρ. σοκολάτα κουβερτούρα</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 20×30εκ.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Βάζετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, τα διογκώνετε. Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη τη βγάζετε από το μίξερ, προσθέτετε την άχνη και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Έπειτα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της κουβερτούρας, και ανακατεύετε.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Στο μεταξύ λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Μόλις οι μπάρες ψηθούν τις βγάζετε από το φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν και έπειτα τις περιχύνετε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Όταν κρυώσει και η κουβερτούρα κόβετε τις μπάρες σε ορθογώνιο σχήμα και τις διατηρείτε σε δροσερό περιβάλλον.</p>
<p class="instructions">olivemagazine.gr </p>
</div>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα