Μαρέγκες με γλυκάνισο

<div class="ingredients">
<div class="title">Εύκολο απλό και σχετικά "αθώο" γλυκάκι, ιδανικό για στιγμές αδυναμίας!</div>
<div class="title"> </div>
<div class="title"> </div>
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>4 ασπράδια</li>
<li>130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική</li>
<li>100 γρ. άχνη ζάχαρη</li>
<li>1 κ.σ. γλυκάνισο ωμό ολόκληρο και λίγο έξτρα για σερβίρισμα</li>
<li>½ κούπα αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο</li>
</ul>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τα ασπράδια να αφρατέψουν για περίπου 1 λεπτό.</li>
<li>Προσθέτουμε μέσα την κρυσταλλική ζάχαρη σταδιακά και χτυπάμε για 8-10 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.</li>
<li>Μετά ρίχνουμε την άχνη σιγά σιγά και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε μέσα το γλυκάνισο.</li>
<li>Στρώνουμε σε ένα ταψί, λαδόκολλα και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από τη μαρέγκα κουταλιές της σούπας.</li>
<li>Σκορπίζουμε από πάνω τα αμύγδαλα και έξτρα γλυκάνισο και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 2 ώρες.</li>
<li>Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο φούρνο.</li>
<li>Κρατάμε σε ένα κλειστό κουτί. </li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα