Αρχική / Ειδικοί / Ψυχίατροι / Νικόλαος Ε. Δέγλερης
Νικόλαος Ε. Δέγλερης thumbnail

Νικόλαος Ε. Δέγλερης

Δρ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ε. ΔΕΓΛΕΡΗΣ
Νευρολόγος-Ψυχίατρος/ Ψυχοθεραπευτής
Δ/ντής Ψυχογηριατρικής Υπηρεσίας Πειραιά-ΕΚΨΥΕ
Assistant Etr. Πανεπιστημίου Paris V
Τέως Λέκτορας Κοινωνικής Ιατρικής & Ψυχικής Υγείας Παν/μιου Ιωαννίνων.

Το 1970 αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή. Το 1970 – 76 σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1976 – 78 έκανε τη στρατιωτική του θητεία, το 1978 – 82 έκανε ειδικότητα Νευρολογίας – Ψυχιατρικής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Το 1980 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία του Ωνασείου Ιδρύματος. Το 1982 – 85 έκανε μετεκπαίδευση στο Παρίσι και το Λονδίνο σε θέματα Γνωσιακής – Συμπεριφορικής Θεραπείας, Ψυχοεκπαίδευσης και Ψυχογηριατρικής.
Από το 1986-εως σήμερα  διευθύνει τη Μονάδα ψυχοθεραπειών στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (παράρτημα Πειραιά) και  το 1997 ίδρυσε ένα Πρότυπο Ιατρείο Διαταραχών Μνήμης και Άνοιας. Το 1991 συνέστησε το Ιατρείο Ψυχοθεραπείας Πειραιά, όπου στεγάζεται το Εργαστήριο Κλινικής Ψυχοεκπαίδευσης και  απευθύνεται στο ευρύ κοινό καθώς και  σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας μαζί με τον τομέα Αξιοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Είναι επιμελητής εκδόσεων ψυχολογικού και ιατρικού περιεχομένου και έχει δημοσιεύσει περί τις 150 ανακοινώσεις, μονογραφίες και λήμματα σε συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (1993-1994)  και του ελληνικού κλάδου της Ευρωπαϊκής και Γαλλικής Εταιρείας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών καθώς και  Σύμβουλος της Εταιρείας Νόσου ALZHEIMER Ελλάδος. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της εφορείας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Τμήμα Πειραιά) και ενεργοποιείται ως Special Individual Member of the World Psychiatric Association (WPA). Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Υποτρόφων ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ & Πρόεδρος του Κλάδου Ψυχογηριατρικής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Από το 2013 ίδρυσε & διευθύνει το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ALZHEIMER ΠΕΙΡΑΙΑ.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X