Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Γυναίκα που απατά: Πώς αντιδρά ο άνδρας όταν το μάθει
Γυναίκα που απατά: Πώς αντιδρά ο άνδρας όταν το μάθει  thumbnail
Ο Τζον εξεπλάγη από το πώς ένιωσε με την εξωσυζυγική σχέση της γυναίκας του. Η σκέψη ότι είχε κάνει έρωτα με κάποιον άλλο, τον εξαγρίωσε και τον έκανε να θέλει να την πετάξει έξω απ’ το σπίτι. Τελι­κά, αποφάσισε να μην το κάνει για πολλούς λόγους. Παρ’ όλα αυτά, κάτω απ’ την επιφανειακή αποδοχή υπήρχε θυμός, καθώς και η αίσθηση ότι τώρα πια θα ήταν δικαιολογημένος αν έκανε αυτό που πάντα ήθελε: Να έχει, δηλαδή, σεξουαλικές σχέσεις και μ’ άλλες γυναίκες.

Γυναίκα που απατά: Πώς αντιδρά ο άνδρας όταν το μάθει

Η ιστορία του Τζον όπως τη διηγείται ο συγγραφέας και ψυχοθεραπευτής John Townsend


Ο Τζον εξεπλάγη από το πώς ένιωσε με την εξωσυζυγική σχέση της γυναίκας του. Η σκέψη ότι είχε κάνει έρωτα με κάποιον άλλο, τον εξαγρίωσε και τον έκανε να θέλει να την πετάξει έξω απ’ το σπίτι. Τελι­κά, αποφάσισε να μην το κάνει για πολλούς λόγους. Παρ’ όλα αυτά, κάτω απ’ την επιφανειακή αποδοχή υπήρχε θυμός, καθώς και η αίσθηση ότι τώρα πια θα ήταν δικαιολογημένος αν έκανε αυτό που πάντα ήθελε: Να έχει, δηλαδή, σεξουαλικές σχέσεις και μ’ άλλες γυναίκες.


Η ιστορία του 


Πώς ανακάλυψα ότι η γυναίκα μου μ’ απατούσε; Είναι μια φοβερή ισtο­ρία. Ένας τύπος τηλεφωνούσε tous τελευταίοι έξι μήνες κι όταν σήκωνα εγώ το τηλέφωνο έλεγε συνέχεια πως έπαιρνε λάθος νούμερο. Ήταν πά­ντα η ίδια φωνή και η ίδια ξενική προφορά. Την τελευταία φορά που τη­λεφώνησε, επειδή είχα αρχίσει να τσαντίζομαι, του λέω: “Λάθος αριθμό παίρνετε! Ποιόν ψάχνετε;". Αργότερα ξανατηλεφωνεί και μου λέει: “Κύριε νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε”. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα: “0, θεέ μου! Ποιος να είναι τώρα αυτός;”, κι εκείνος συνέχισε: “θέλω να περάσω αύριο για να συζητήσω κάτι μαζί μας”. Είπα στη γυναίκα μου ότι πρέπει να πάρει το παιδί και να φύγει απ’ το σπίτι για λίγο, γιατί θα περνούσε  ο άντρας και δεν είχα την παραμικρή ιδέα τι με ήθελε. Τότε ξέσπασε σε κλάματα και μου εξομολογήθηκε πως είχε κάνει μια σχέ­ση μ’ αυτό τον τύπο και τη διέλυσε, και πως την απειλούσε ότι θα μου τα πει όλα, αν σταματούσε να τον βλέπει!


Είχαν αρχίσει να βλέπονται περίπου ένα χρόνο μετά τη γέννηση του μωρού. Τον συνάντησε σ’ ένα μπαρ που είχε πάει με tis φίλες της. Μου εί­χαν μιλήσει γι αυτόν τη νύχτα που τον συνάντησαν. Αστειεύονταν μάλιστα για το πως την κυνηγούσε, κι έτσι είχα μάθει το όνομά του. θυμάμαι χαρα­κτηριστικά πως της έκανα πλάκα γι’ αυτό το θέμα. Τέλος πάντων, τελικά τον συνάντησα, γιατί μας ακολουθούσε παντού. Περνούσε με το αυτοκίνη­τό του μπροστά από το σπίτι μας 3-4 φορές την ημέρα. 0 τύπος ήταν θεοπάλαβος και, όταν τελικά τον συνάντησα, κάποια στιγμή, του είπα να μη μας ξαναπλησιάσει. Ήταν μεγαλύτερος από μένα, δεν ήταν ελκυστικός, είχε αρχίσει να κάνει καράφλα και δεν ήταν μορφωμένος.


Τη ρώτησα τι του βρήκε. Μου είπε ότι στην αρχή της φάνηκε αστείο που την κυνηγούσε συνέχεια, αλλά μετά αποφάσισε πως ήθελε να βγει μαζί του. Μου είπε ότι της άρεσε η προσο­χή που της έδειχνε. Φαντάζομαι πως ένιωθε ότι εγώ δεν την πρόσεχα αρκετά στο σπίτι, κι ότι ο άντρας αυτός πραγματικά την διεκδίκησε.


Πώς ένιωσα εκείνη τη στιγμή; Δεν μπορώ να το περιγράφω. Αναρωτήθηκα: “Σοβαρά τώρα, θα διαλύσω το γάμο μου γι’ αυτό το λόγο;”. Εκεί­νη την εποχή ο γάμος μας πήγαινε πολύ καλά. Δεν είχαμε πια τα ίδια προ­βλήματα όπως πριν από έξι ή οκτώ μήνες – τότε που συνέχιζε να συνα­ντιέται μαζί του. Είχε διακόψει τη σχέση λίγους μήνες πριν το μάθω, κι επομένως τα πάντα είχαν ήδη τελειώσει. 0 γάμος μας πήγαινε καλά, ενώ, επιπλέον, υπήρχε και το παιδί. Τι θα έκανα δηλαδή, θα  πέταγα έξω από το σπίτι και tous δύο; Ένιωθα πραγματικά δεμένος με το παιδί μου. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Η σύζυγός μου είναι το μόνο άτομο με  το οποίο νιώθω πιο κοντά απ’ οποιονδήποτε άλλο. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό, θέλεις να είσαι με τον άνθρωπο που νιώθεις πιο κοντά σου, ακόμα κι αν ο άνθρωπος αυτός είναι υπεύθυνος γι’ αυτό που συνέβη. Αυτό είναι πολύ παράξενο.'Evας άλλος παράγοντας είναι ότι τη βρίσκω πολύ ελκυστική. Δεν ξέρω. Μακάρι να την είχα διώξει για μια βδομάδα. Όμως, τότε της είπα: “Εντάξει, αλλά μην περιμένει πια να σου είμαι κι εγώ πιστός", κι εκείνη συνειδητοποίησε πως δεν μπορού­σε πλέον να περιμένει κάτι τέτοιο. Ήταν σαν να μου το χρωστούσε. Την πείραζα μάλιστα γι΄αυτό το θέμα. Tns έλεγα ότι είχα απορρίψει πάρα πολλές πιθανές εξωσυζυγικές σχέσεις, γιατί μέχρι τότε της ήμουν πιστός. Δεν ήταν ότι είχα σοβαρές αντιρρήσεις, ούτε ότι πίστευα πως ήταν ηθικά λάθος ή πραγματικά φοβερό το ότι μ’ είχε απατήσει. Δεν ήταν αυτό.Ήταν πως εγώ ήμουν σπίτι και φρόντιζα το παιδί, ενώ αυτή ήταν έξω και έκανε σεξ μ’ αυτό τον τύπο!


Μια νύχτα γύρισε το πρωί, κι αναγκάστηκα να τηλεφωνήσω στην αστυνομία. “Πού στην ευχή είναι;”, αναρωτιόμουν. Όταν γύρισε, μου είπε ότι ήταν με tis φίλες της κι εγώ το έχαψα. Είναι απίστευτο! Μερικέε φορές είχα διάφορες υποψίες, αλλά φαινόταν πάντα πολύ αθώα. Ξέρεις, είναι απίστευτο πόσο ηλήθιος ήμουν ήμουν, αλλά δεν πρόκειται να ξαναφερθώ τόσο ηλίθια! Δεν ισχυρίζομαι πως δεν θα την απατούσα ποτέ, αν δεν με είχε απατήσει πρώτα εκείνη. Το πιθανότερο είναι ότι θα την απατούσα κάποτε. Όμως, ποτέ δεν το είχα επιδιώξει. Τώρα, αν μου παρουσιαστεί μια ευκαι­ρία, θα το κάνω. Πιστεύω πως έχω πια το δικαίωμα».


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X