Γλυκοπατάτες με μπέικον και πέστο καρύδας

<div class="ingredients">
<div class="title"> </div>
<div class="title"> </div>
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>2 γλυκοπατάτες</li>
<li>15 φέτες μπέικον</li>
<li>5-6 κλωνάρια θυμάρι</li>
<li>2 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι               </li>
</ul>
<p><strong>Για pesto καρύδας</strong></p>
<ul>
<li>20 γρ. κουκουνάρι</li>
<li>1 σκ. σκόρδο</li>
<li>50 γρ. βασιλικό</li>
<li>2 κ.σ. παρμεζάνα</li>
<li>λίγο χυμό λεμόνι</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>6-7 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>20 γρ. καρύδα τριμμένη</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Παίρνουμε τις γλυκοπατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις καθαρίζουμε. Κόβουμε στη μέση και μετά τις κόβουμε κυδωνάτες.</li>
<li>Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε λίγες λίγες τις πατάτες με 1 κ.σ. ελαιόλαδο , αλάτι , πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.</li>
<li>Όταν πάρουν ωραίο χρώμα αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες</li>
<li>Όταν είναι έτοιμες όλες οι πατάτες τις αφαιρούμε από το τηγάνι για να ετοιμάσουμε το μπέικον .</li>
<li>Με κάθε 1 φέτα μπέικον τυλίγουμε κάθε πατάτα. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα το μπείκον.</li>
</ul>
<p><strong>Για pesto καρύδας</strong></p>
<ul>
<li>Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της παρμεζάνας στο μούλτι και χτυπάμε να γίνει μέχρι να γίνει πολτός το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα. Ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι ακόμα το μείγμα μας και σερβίρουμε με τις γλυκοπατάτες με το μπέικον .</li>
</ul>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα