Η συνέντευξη της Άννας στην Real

 “Είναι ώρα όλοι να βγούμε από τα στενά όρια του “εγώ” μας, η καλύτερα να βάλουμε το εγώ μας στην υπηρεσία του “εμείς”.

 

H Άννα μίλησε στην κυριακάτικη real, στη δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα για το boro.gr

Τι σας οδήγησε στη δημιουργία του site boro.gr; Ποια είναι η φιλοσοφία του;

Η ανάγκη σε μια πολλή δύσκολη εποχή να χρησιμοποιήσω το πιο δημοφιλές μέσο για να βοηθηθούν άνθρωποι που υποφέρουν. Πιστεύω ότι είναι ώρα όλοι να βγούμε από τα στενά όρια του “εγώ” μας, η καλύτερα να βάλουμε το εγώ μας στην υπηρεσία του “εμείς”.

Τίποτα δεν κερδίσαμε σαν εγωιστές. Η αγωνία του σημερινού ανθρώπου είναι ν’αντιμετωπίσει τον πόνο που βασανίζει το σώμα και την ψυχή του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο αδιέξοδο από μια σειρά ερωτηματικά που δεν βρίσκουν μια έγκυρη απάντηση. Πάσχουμε από μειωμένη ειλικρίνεια. Μάθαμε ν’ακούμε απόψεις που κολακεύουν τ’αυτιά μας και γυρίζουμε την πλάτη στην ουσία, στη σκληρή αλήθεια.

Το boro.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη που δίνει προτεραιότητα σ’όλα τα ερωτήματα που αναζητούν απάντηση. Η μεγάλη επιτυχία του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα οφείλεται στη συμπαράσταση των καθηγητών, των επιστημόνων και των ειδικών που συνεργάζονται μαζί μας και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Υπάρχουν συνεργάτες μας που για να τους συναντήσεις στα γραφεία τους θα χρειαζόσουν αρκετά ευρώ. Μέσω του boro .gr συμβουλεύουν και κατευθύνουν εντελώς δωρεάν.

Για ποια θέματα μπορεί να ενημερωθεί ο επισκέπτης του site σας και σε τι διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα;

Είμαστε ανοικτοί να απαντήσουμε σε όλους όσους στο διαδίκτυο αναζητούν μια έγκυρη απάντηση για την καλή τους υγεία, σωματική και ψυχική, για την διατήρηση και την πρόληψη της υγείας. Στο boro.gr μπορεί κανείς να βρει προτάσεις και συμβουλές για την ομορφιά, για την διασκέδαση και ψυχαγωγία του, για την καλή ζωή, για τη χαρά της ζωής, που και πως να φας καλύτερα αλλά ακόμα και αν μείνεις στο σπίτι πώς να μαγειρέψεις νόστιμα και υγιεινά. Αν πάλι ξεφύγεις και πάρεις περιττά κιλά σου προτείνουμε διαιτητικές λύσεις. Τέλος στο boro.gr διαβάζεις ιστορίες και εμπειρίες ανθρώπων που ξεπέρασαν δυσκολίες, ανακαλύπτεις ευκαιρίες αγορών, κερδίζεις πολλά δώρα, έχεις αν θες ακόμα και οικονομικόνομικές συμβουλές.

Το boro.gr δεν έχει στεγανά, απαντά ακόμα και τις πιο τολμηρές ερωτικές-σεξουαλικές ερωτήσεις, με σεβασμό στον άνθρωπο και χωρίς κουτσομπολιό. Γιατί το κουτσομπολιό πιστεύω ήταν μια από τις βασικές αρρώστιες της κοινωνίας μας. Μέσα από το κουτσομπολιό αφήνεις άλυτο το πρόβλημα σου ασχολούμενος με την κλειδαρότρυπα.

Κατά καιρούς βλέπουμε ειδήσεις που θέλουν άμεσα την επιστροφή σας στην τηλεόραση. Το σκέφτεστε;

Η τηλεόραση είναι σπίτι μου ή τουλάχιστον έτσι ένιωσα όλα αυτά τα χρόνια. Έκανα εκπομπές έχοντας την ανάσα των ανθρώπων οδηγό. Ό,τι σκεφτόμουν και έκανα στην τηλεόραση, ένιωθα ότι το απηύθυνα σε δικούς μου ανθρώπους, σε συγγενικές ψυχές.
Κάνοντας εκπομπές ώριμασα η ίδια, έμαθα. Ένα από τα βασικά πράγματα που μου έμαθε η τηλεόραση ειναι το μοίρασμα.  Δεν θα πάψω ποτέ να νιώθω αυτή την ανάγκη.
Θεωρώ ανειλικρινή έναν άνθρωπο που έχει ζήσει τη χαρά, τη συγκίνηση, τη δύναμη αυτού του μέσου να λέει οτι θα γύριζε την πλάτη σε μια καλή νέα πρόταση.

Έχετε δουλέψει και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Ποιον προτιμάτε και για ποιο λόγο;

Για μένα δεν λειτούργησε ποτέ αυτός ο διαχωρισμός. Πάντα προσπαθούσα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Η προσπάθεια κρύβει πάντα και λάθη. Αλλά ότι λάθη έχω κάνει δεν οφείλονται στον διαχωρισμό αυτό. Άλλωστε πιστεύω ότι τα λάθη μας είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί στο σωστό. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να φοβάται τα λάθη του. Πρέπει να φοβάται μόνο μη χάσει το στόχο του.

 Αν επιστρέφατε σήμερα στην τηλεόραση, τι εκπομπή θα θέλατε να κάνετε;

Το boro.gr σε τηλεοπτική εκπομπή. Είμαστε οι εμμονές μας και όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να εξοικειώσω το κοινό με την αναγκαιότητα της συμβουλής του “ειδικού” στην αναζήτηση της λύσης του όποιου προβλήματος.

Τα μπάτζετ των εκπομπών έχουν μειωθεί πολύ, όπως και οι αμοιβές των παρουσιαστών. Υπό αυτές τις συνθήκες θα κάνατε κάποια εκπομπή;

Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θα έκανα εκπομπή αν αυτό είχε μια χρησιμότητα. Άλλωστε πιστεύω ότι δεν κάνουν απαραίτητα τα μεγάλα budgets τις καλές εκπομπές.
Έχουμε δει σπουδαίες υψηλού budget ταινίες του Hollywood αλλά και εξίσου σπουδαίες ταινίες με χαμηλό budget του ανεξάρτητου κιν/φου. Το σημαντικό είναι η δύναμη της ιδέας και ο τρόπος που την εκτελείς.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο τηλεοπτικός χάρτης, σας καλύπτει σαν τηλεθεάτρια; 

Δεν θέλω να ασκήσω κριτική. Κατανοώ τις δυσκολίες που περνά αυτήν την εποχή η τηλεόραση. Αυτό που με απασχολεί είναι το πώς θα κατορθώσει να ξαναβρεί το στόχο της. Όπως σας είπα και πριν, η τηλεόραση για μένα είναι το σπίτι μου. Στις δύσκολες στιγμές κανείς δεν πυροβολεί το σπίτι του. Αυτό ας το κάνουν άλλοι.

Υπάρχει κάποια επαγγελματική περίοδος που δε θα θέλατε να ξεχάσετε; 

Τίποτα δεν ξεχνώ και νιώθω υπερήφανη για τις καλές στιγμές που έζησα μαζί με τους συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια. Πάνω απ΄ όλα, χαίρομαι που επέζησα από όλη αυτή την πίεση του καθημερινού ζωντανού τηλεοπτικού προγράμματος. Επ´ευκαιρία θα ήθελα να πω κάτι που δεν το ακούω συχνά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με επέλεξαν και με εμπιστεύτηκαν στην τηλεόραση. Στην προσπάθεια να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο μας χρειαζόμαστε κάποιον που θα διακρίνει και θα επενδύσει πάνω μας. Στην περίπτωση του boro.gr o Νίκος Χατζηνικολάου πίστεψε σε μένα και μου πρότεινε αυτήν τη συνεργασία πριν δει το αποτέλεσμα. Αυτό με βοήθησε πολύ και του το οφείλω.

Εργαστήκατε τη «χρυσή» εποχή της τηλεόρασης. Αναπολείτε καθόλου εκείνες τις εποχές;

Δεν υπάρχει χρυσή εποχή αλλα μόνο καλές στιγμές, όπως και στη ζωή. Δεν υπάρχει ευτυχισμένη ζωή αλλα μόνο στιγμές ευτυχίας.

Σχετικά άρθρα