Μαχαιρίτσας για ΕΡΤ:"Έχω πάθει βαθιά κατάθλιψη"

Το www. boro.gr επικοινώνησε με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ζήτησε την άποψή του για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

“Ακούγονται πολλά και διάφορα για το μαύρο παρελθόν της ΕΡΤ. Ένα πράγμα θα ήθελα να πω. Πιο αμαρτωλό πράγμα, πιο διεστραμμένο και πιο πολυμορφικό αλλά σαν καρκίνωμα πολυμορφικό, υπάρχει από τους 300 της Βουλής; Δεν υπάρχει. Σκέψου όμως ενώ συμβαίνει αυτό το πράγμα και το ξέρουμε όλοι μας και όλοι μας, κάποια μέρα να αποφασίσει ο επικεφαλής και να πει μπαίνουν τα ΜΑΤ μέσα και κατεβάζουν τον διακόπτη. Παύει να υπάρχει. Τι θα πούμε; Δεν θα πούμε ότι είναι πραξικόπημα; Ό, τι και να είναι η Βουλή…

Με την ίδια λογική, αντιμετώπισα και εγώ το θέμα της ΕΡΤ προχθές και έχω πάθει μια βαθιά κατάθλιψη.  Και δεν είναι τυχαίο που έπαθε όλος ο κό209σμος αυτό το πράγμα. Δεν είναι τυχαίο… κανείς δεν υπολόγισε την αξιοπρέπεια και τον συναισθηματισμό του κόσμου. Ας ήταν  οι μεγαλύτεροι απατεώνες στην ΕΡΤ.  Ποιοι ήταν όμως οι απατεώνες;  Ήταν 50 ίσως 100 ή 200 εκείνοι που έπαιρναν τα χρήματα όχι οι 2-3 χιλιάδες υπάλληλοι.

Η διευθύντρια του δευτέρου προγράμματος, δε χρειάζεται να πούμε όνομα, παίρνει 1500 ευρώ μεικτά. Για να μην τρελαθούμε κιόλας.

Η ΕΡΤ είναι το κερασάκι στην τούρτα. Τα πράγματα είναι περίεργα, τρελά ανισόρροπα και κάποιοι αποδεικνύονται επικίνδυνοι. Και το λέω με πλήρη συναίσθηση και χωρίς κανένα μανδύα χρωματικό. Η φανέλα για μένα δεν παίζει ρόλο πλέον στα κόμματα, το έχω ξεπεράσει  προ πολλού. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα κόκκινα ούτε τα κίτρινα ούτε τα μαύρα ούτε τα μπλε. Αν η σημερινή κυβέρνηση δούλευε για το καλό του κόσμου και το αισθανόμουν και το εισέπρατταν θα πήγαινα να δουλέψω και εγώ τζάμπα κιόλας. Αλλά εδώ μιλάμε για μια σχιζοφρένεια. Και δεν ξέρω που θα καταλήξει.

Καταρρακώθηκε η αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού. Εμένα με πήρε η γυναίκα μου προχθές κλαίγοντας. Μου λέει: «Μου θυμίζει την εποχή του Ζαγοριανάκου, τότε που ήμασταν παιδιά, πιτσιρικάδες… Και δεν είναι κομματικοποιημένη. Αυτό που έγινε ήταν γροθιά στο συναίσθημα και την αξιοπρέπεια του Έλληνα. Θες να ξαναφτιάξεις την ΕΡΤ από την αρχή; Ξαναφτιάχτη. Αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Και πρώτα από όλα χρησιμοποιώντας την αυτοκριτική. Μάζευε τους ανθρώπους που έχεις βάλει μέσα και τους έδινες εκατομμύρια για να σου κάνουν τη δουλειά σου τόσα χρόνια. Μη διώχνεις υπαλλήλους οι οποίοι δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Οπερατέρ, ηχολήπτες, πορτιέρηδες, καθαρίστριες.

Σχετικά άρθρα