Τι θα δούμε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών;

Αν αγαπάς την καλή τέχνη, τι καλύτερο από το να αφιερώσεις το Σαββατοκυριακό σου σε αυτήν! Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Θέατρο, έκθεση φωτογραφίας, εικαστικά… Είδαμε, επιλέξαμε και σου προτείνουμε. Τι λες πάμε μια βόλτα;  

Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν

Πώς μπορεί να είναι κανείς καλός όταν γύρω του είναι όλα τόσο ακριβά;

Πιο επίκαιρο από ποτέ το ερώτημα του Μπρεχτ που απαντάται μέσα από το έργο του «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» το οποίο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Στο έργο αυτό που ο Μπρεχτ το έγραψε όσο βρισκόταν στην εξορία, τρεις θεοί έρχονται στην γη με σκοπό να βρουν αρκετούς καλούς ανθρώπους που να ζουν με αξιοπρέπεια και να δικαιολογήσουν την θεϊκή ύπαρξή τους ώστε να διατηρηθεί ο κόσμος ως έχει. Τελικά, εντοπίζουν ως τον μοναδικό καλό άνθρωπο στη Γη μια πόρνη στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας.  Οι θεοί αποφασίζουν να την ανταμείψουν με ένα χρηματικό ποσό το οποίο εκείνη χρησιμοποιεί για να ανοίξει ένα μικρό καπνοπωλείο, όμως οι συμπολίτες της την εκμεταλλεύονται και η εφευρίσκει  έναν υποτιθέμενο εξάδελφο με μοχθηρή προσωπικότητα και παίρνει  τη μορφή του όποτε το χρειάζεται.  Το ερώτημα είναι πόσο θα  θα αντέξει να παίζει αυτόν το διπλό ρόλο.

Η παράσταση παρουσιάζεται από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου εκτός Δευτέρας και Τρίτης στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Τον ρόλο της Σεν Τεν υποδύεται η Στεφανία Γουλιώτη, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης η Αλεξάνδρα Λέρτα, ο Δαυίδ Μαλτέζε, ο  Νικόλας Παπαγιάννης, η Μαρία Παρασύρη, ο Όμηρος Πουλάκης, η Νάνσυ Σιδέρη και οΣωτήρης Τσακομίδης.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 15, 18 και 28 €  και των μειωμένων στα 10,12  και15 €. Για πληροφορίες σχετικά με τις παραστάσεις και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων καλέστε στο 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00).

Faces

Παράλληλα, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ετοιμάζει για εμάς την Έκθεση Faces. Αφορμή στάθηκε η ομώνυμη ταινία του Τζον Κασσαβέτη και ο Paolo Colombo συγκέντρωσε έργα 21 καλλιτεχνών τα οποία θα εκτίθενται στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών από τις 3 Απριλίου μέχρι την 1η Ιουλίου.

Σκοπός της έκθεσης είναι να αντικατοπτρίσει την ατμόσφαιρα της ταινίας, το έντονο αίσθημα της αλλοτρίωσης, το οποίο στην ταινία καλύπτεται και αποκαλύπτεται μέσω ενός προσωπείου, που δεν είναι άλλο από το πρόσωπο.

 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 17:00-21:00 και κάθε Σάββατο και Κυριακή 12:00-21:00.

Helmut Newton

Φυσικά, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μπορείτε να επισκέπτεσθε μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου την Έκθεση Helmout Newton, στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης, καθημερινά 12:00-21:00.

 

Η έκθεση αυτή είναι μία αναδρομή στο έργου του Helmut Newton και καλύπτει τις βασικές θεματικές της δουλειάς του οι οποίες  είναι η μόδα, το γυμνό, το πορτραίτο, το σεξ, το χιούμορ.

 

 

 

Σχετικά άρθρα