Μη χάσεις το Mistero Buffo στο θέατρο Θησείον!

Mistero Buffo- Θέατρο Θησείον

Αν κάποιος θέλει να εξηγήσει τη σπουδαιότητα του Ντάριο Φω δεν έχει παρά να διαθέσει 90 λεπτά του ελεύθερου χρόνου του στην υπεροχή θεατρική αποθήκη που έχει στήσει ο Μαρμαρινός και ονομάζεται θέατρο Θησείο. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή, ο Μοσχόπουλος ξεδιπλώνει το σκηνοθετικό του ταλέντο. Στηριζόμενος στις δυνατότητες έξι νέων ηθοποιών, δίνοντας στο κοινό να καταλάβει το μεγαλείο του Ντάριο Φω.

Μια θεατρική παράσταση μάθημα. Ο θεατής καταλαβαίνει τη θεατρική καταγωγή ενός είδους που αποθεώθηκε, νιώθει ότι μυείται στην τέχνη της κωμωδίας που δεν έχει καμιά σχέση με το αστείο, αλλά με την άλλη πλευρά του τραγικού. Πέντε ηθοποιοί αλλά η σκηνή γεμίζει από 40 και βάλε ρόλους. Εξαιρετική τεχνική εκφορά της γλώσσας, μοναδική απόδοση του κειμένου και όλα αυτά αποδεικνύονται από την συμμετοχή του κοινού.

Το κοινό αντιλαμβάνεται τις λεπτές αποχρώσεις του κωμικού. Γελάει. Με το γέλιο σπάει η πολιορκία του συντηρητισμού. Το θέμα είναι τα πάθη του Χριστού. Η άλλη πλευρά της θρησκείας. Η θρησκεία από πολλές οπτικές. Η μεγαλοσύνη του Ντάριο Φω είναι ότι έχει την ικανότητα να αποδομεί. Να κάνει κομματάκια αυτό που μέχρι εκείνη τη στιγμή φαινόταν ακέραιο. Τα κομματάκια στα χέρια του Ντάριο Φω δημιουργούν μια άλλη ακεραιότητα. Μια ακεραιότητα στην οποία συναντιέται τάφο γέλιο με το σημαντικό. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!

Θανάσης Λάλας

Αν θες να κερδίσεις δωρεάν προσκλήσεις για την παράσταση έλα εδώ!

Σχετικά άρθρα