5 ραντεβού μετά και εκείνος εξαφανίστηκε. Πώς να το χειριστώ;

Έβγαινα με έναν τύπο εδώ και αρκετό καιρό και περνούσαμε τέλεια στα 5 ραντεβού μας. Γελούσαμε, διασκεδάζαμε, φιλιόμασταν. Και ξαφνικά όλα σταμάτησαν.

Ούτε ένα μήνυμα ούτε ένα τηλέφωνο. Σκέφτομαι μήπως γύρισε στην πρώην του γιατί συχνά πυκνά όταν δινόταν η ευκαιρία, την ανέφερε, εκτενώς κιόλας. Και τότε εγώ δυσανασχετούσα και έκανα… σκηνές. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας Νικόλαος Βαμβακάρης

Αγαπητή αναγνώστρια,

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δίνετε οι πράξεις του συγκεκριμένου άνδρα μιλούν περισσότερο από τα ίδια του τα λόγια. Είναι σημαντικό για  εσάς να προσπαθήσετε να κατανοήσετε τα λόγια του αλλά κυρίως τις πράξεις του.

Είναι φανερό πως έχει δώσει δείγματα για το πώς κινείται και το πώς φέρεται. Να κάτσετε να τον περιμένετε; Να πατήσετε «παύση» στη ζωή σας και να μην αφήσετε τις νέες γνωριμίες να έρθουν; Φυσικά και όχι. Αυτό που έχετε να κάνετε, είναι το δεχτείτε.

Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που παύουν πολύ εύκολα τις επαφές τους, χωρίς να νοιάζονται για τις συνέπειες στους άλλους και χωρίς να σκέφτονται πως δεν θα ήθελαν να συμβεί και στους ίδιους αυτό. Μπορεί να γύρισε στην πρώην του, μπορεί να άλλαξε κάτι στην καθημερινότητά του, μπορεί να κατάλαβε ότι δεν θέλει να συνεχίσει.

Και επειδή δεν είναι φανερό αν εσείς έχετε κάνει κίνηση, μπορείτε να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε μαζί του μια και τελευταία φορά για να το συζητήσετε αν το επιθυμείτε αλλά καλό είναι να προχωρήσετε. Γιατί δεν αξίζει σε κανέναν να κυνηγά τον άλλο μάταια.

Νικόλαος Βαμβακάρης
Ψυχοθεραπευτής – Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υψηλάντου 172, T.K. 18535, Πειραιάς
τηλ: 210-4296363
www.normavitae.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Θέλει «ανοιχτή» σχέση; Μάθε τους κανόνες πριν τού απαντήσεις

Σχέση με μικρότερο, μια σχέση ανασφάλειας. Πώς να τη χειριστώ;

Σχετικά άρθρα