Όλο το παρασκήνιο των φετινών Όσκαρ! thumbnail
Γιατί ο Τarantino αποφεύγει τους δημοσιογράφους; Γιατί ο Ben Affleck δεν είναι υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας όπως περίμεναν πολλοί; Ποιοι πρωταγωνιστές θα σαρώσουν στα φετινά βραβεία; Και ένα δίλημμα. Anne Hathaway ή Sally Field για το Όσκαρ Β γυναικείου ρόλου;  Γράφει ο Βασίλης Γκάγκας Μετά και από τα τελευταία αιματηρά επεισόδια στην Αμερική έντονος είναι ο διάλογος που έχει ανοίξει για το πολυσυζητημένο θέμα της οπλοκατοχής από τους Αμερικανούς πολίτες. Ιδιαίτερα συζητείται ο ρόλος των ταινιών δράσης και την καθολική βία που διαδραματίζεται στις σκηνές δράσης τους.   Ο Ταραντίνο μετά την τελευταία του ταινία προσπαθεί σε κάθε συνέντευξη να μην αναφέρεται σε αυτό το θέμα παρά τις ενοχλητικές ερωτήσεις κάθε δημοσιογράφου. Στη πραγματικότητα έχουν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα στην Αμερική. Το στρατόπεδο στο οποίο υποστηρίζεται ότι ο κινηματογράφος με τις έντονες σκηνές βίας και οπλοχρησίας που προβάλλει, δημιουργεί λάθος πρότυπα και επηρεάζει έτσι τη διανοητική κατάσταση των θεατών. Στο άλλο στρατόπεδο υποστηρίζεται ότι το πρόβλημα είναι καθαρά κοινωνικό και έχει σχέση μόνο με τη μόρφωση και την ανατροφή κάθε Αμερικανού πολίτη.   Ένα άλλο «καυτό» θέμα είναι η απουσία της ταινίας Argo από την υποψηφιότητα της καλύτερης σκηνοθεσίας τη στιγμή που ο Ben Affleck έχει σαρώσει σε όλους τους υπόλοιπους διαγωνισμούς. Εδώ εγείρεται το ερώτημα μήπως ο Ben Affleck σνομπάρεται από την κριτική επιτροπή λόγω απειρίας ή ακόμα χειρότερα μήπως το υπουργείο εξωτερικών έβαλε το χεράκι του, καθώς η ταινία διαπραγματεύεται ένα πολύ λεπτό πολιτικό ζήτημα. Αν και η ταινία είναι υποψήφια στο βραβείο της καλύτερης σκηνοθεσίας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χάσει από το Lincoln του Spielberg. Γεγονός είναι πάντως ότι πολιτικό ζήτημα υπάρχει καθώς η Ιρανική κυβέρνηση μετά από τη προβολή της ταινίας Argo δήλωσε ότι ετοιμάζεται να κατασκευάσει την ίδια ταινία από τη δική της οπτική σκοπιά. Σε αυτή τη ταινία θα προβάλλεται ολόκληρη η αλήθεια σχετικά με το ζήτημα του πολιτικού πραξικοπήματος και των αντιποίνων από τους Ιρανούς τον Νοέμβριο του 1979 στην Τεχεράνη.   Ο Ιρλανδός Daniel Day-Lewis  εάν κατακτήσει το χρυσό αγαλματίδιο πρόκειται να γίνει ο πρώτος ηθοποιός με 3 Oscar Α' Ανδρικού ρόλου, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Θα έχει μάλιστα ξεπεράσει και «ηρωικά θηρία» του κινηματογράφου όπως τον Al Pacino, Robert De Niro και Jack Nicholson. Ο τελευταίος μάλιστα έχει καταφέρει να κατακτήσει τρία Oscar, αλλά όχι και τα τρία στον τομέα του Α' ανδρικού ρόλου.   Και στον τομέα της Β’ γυναικείας ερμηνείας υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γραφτεί ιστορία καθώς η Sally Field έχει ήδη κερδίσει 2 Oscars και πάει για το τρίτο της σε μια μάχη με την Anne Hathaway η οποία εάν κερδίσει θα είναι η πρώτη της βράβευση.  Εάν πάντως η Sally Field κερδίσει θα σημαίνει ότι θα βρεθεί στην ίδια κατηγορία με την Meryl Streep η οποία έχει κερδίσει συνολικά 3 Οscars με το τελευταίο της να είναι το περσινό για την ερμηνεία της στην «Σιδηρά Κυρία».  

Όλο το παρασκήνιο των φετινών Όσκαρ!

Γιατί ο Τarantino αποφεύγει τους δημοσιογράφους; Γιατί ο Ben Affleck δεν είναι υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας όπως περίμεναν πολλοί; Ποιοι πρωταγωνιστές θα σαρώσουν στα φετινά βραβεία; Και ένα δίλημμα. Anne Hathaway ή Sally Field για το Όσκαρ Β γυναικείου ρόλου; 

Γράφει ο Βασίλης Γκάγκας

Μετά και από τα τελευταία αιματηρά επεισόδια στην Αμερική έντονος είναι ο διάλογος που έχει ανοίξει για το πολυσυζητημένο θέμα της οπλοκατοχής από τους Αμερικανούς πολίτες. Ιδιαίτερα συζητείται ο ρόλος των ταινιών δράσης και την καθολική βία που διαδραματίζεται στις σκηνές δράσης τους.

 

Ο Ταραντίνο μετά την τελευταία του ταινία προσπαθεί σε κάθε συνέντευξη να μην αναφέρεται σε αυτό το θέμα παρά τις ενοχλητικές ερωτήσεις κάθε δημοσιογράφου. Στη πραγματικότητα έχουν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα στην Αμερική. Το στρατόπεδο στο οποίο υποστηρίζεται ότι ο κινηματογράφος με τις έντονες σκηνές βίας και οπλοχρησίας που προβάλλει, δημιουργεί λάθος πρότυπα και επηρεάζει έτσι τη διανοητική κατάσταση των θεατών. Στο άλλο στρατόπεδο υποστηρίζεται ότι το πρόβλημα είναι καθαρά κοινωνικό και έχει σχέση μόνο με τη μόρφωση και την ανατροφή κάθε Αμερικανού πολίτη.

 

Ένα άλλο «καυτό» θέμα είναι η απουσία της ταινίας Argo από την υποψηφιότητα της καλύτερης σκηνοθεσίας τη στιγμή που ο Ben Affleck έχει σαρώσει σε όλους τους υπόλοιπους διαγωνισμούς. Εδώ εγείρεται το ερώτημα μήπως ο Ben Affleck σνομπάρεται από την κριτική επιτροπή λόγω απειρίας ή ακόμα χειρότερα μήπως το υπουργείο εξωτερικών έβαλε το χεράκι του, καθώς η ταινία διαπραγματεύεται ένα πολύ λεπτό πολιτικό ζήτημα. Αν και η ταινία είναι υποψήφια στο βραβείο της καλύτερης σκηνοθεσίας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χάσει από το Lincoln του Spielberg. Γεγονός είναι πάντως ότι πολιτικό ζήτημα υπάρχει καθώς η Ιρανική κυβέρνηση μετά από τη προβολή της ταινίας Argo δήλωσε ότι ετοιμάζεται να κατασκευάσει την ίδια ταινία από τη δική της οπτική σκοπιά. Σε αυτή τη ταινία θα προβάλλεται ολόκληρη η αλήθεια σχετικά με το ζήτημα του πολιτικού πραξικοπήματος και των αντιποίνων από τους Ιρανούς τον Νοέμβριο του 1979 στην Τεχεράνη.

 

Ο Ιρλανδός Daniel Day-Lewis  εάν κατακτήσει το χρυσό αγαλματίδιο πρόκειται να γίνει ο πρώτος ηθοποιός με 3 Oscar Α’ Ανδρικού ρόλου, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Θα έχει μάλιστα ξεπεράσει και «ηρωικά θηρία» του κινηματογράφου όπως τον Al Pacino, Robert De Niro και Jack Nicholson. Ο τελευταίος μάλιστα έχει καταφέρει να κατακτήσει τρία Oscar, αλλά όχι και τα τρία στον τομέα του Α’ ανδρικού ρόλου.

 

Και στον τομέα της Β’ γυναικείας ερμηνείας υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γραφτεί ιστορία καθώς η Sally Field έχει ήδη κερδίσει 2 Oscars και πάει για το τρίτο της σε μια μάχη με την Anne Hathaway η οποία εάν κερδίσει θα είναι η πρώτη της βράβευση.  Εάν πάντως η Sally Field κερδίσει θα σημαίνει ότι θα βρεθεί στην ίδια κατηγορία με την Meryl Streep η οποία έχει κερδίσει συνολικά 3 Οscars με το τελευταίο της να είναι το περσινό για την ερμηνεία της στην «Σιδηρά Κυρία».

 

 

 

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X