Kοτόπουλο με σάλτσα μπράντι και ρύζι τηγανιτό

<p><span>Τι χρειάζεσαι: </span></p>
<p><span>700 γρ κοτόπουλο φιλέτο</span></p>
<p><span> 100ml μπράντι </span></p>
<p><span>Αλάτι και Πιπέρι </span></p>
<p><span>Αλεύρι για το αλεύρωμα στο κοτόπουλο </span></p>
<p><span><span>Για το ρύζι: </span></span></p>
<p><span><span>300 γρ ρύζι μπασματι </span></span></p>
<p><span><span>500 γρ νερό </span></span></p>
<p><span><span>Mισή πιπέρια κόκκινη </span></span></p>
<p><span><span>Mισό κρεμμύδι σε κύβους </span></span></p>
<p><span><span>1 κουτ. σούπας ζωμό από κοτόπουλο </span></span></p>
<p><span><span><br /></span></span></p>
<p><span><span><span>Πως το Φτιάχνεις: </span></span></span></p>
<p><span><span><span>Κόβουμε σε λουρίδες αλατοπιπερονουμε και αλευρώνουμε το φιλέτο ζεσταίνουμε σε ένα αντικολιτικό τηγάνι λίγο ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα φιλετάκια σαν ροδίσουν τα σβήνουμε με το μπράντι και αμέσως τα σκεπάζουμε να εγκλωβίσουμε τους υδρατμούς σε άλλο βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και όταν μαραθούν ρίχνουμε το ρύζι και το τηγανίζουμε αρκετά το σβήνουμε με το ζωμό από το κοτόπουλο και ξανακατεβούμε , συμπληρώνουμε νερό και το αφήνουμε να στέγνωση σε πιάτο βάζουμε σε φόρμα λίγο ρύζι και επάνω τοποθετούμε τα φιλετάκια πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. </span></span></span></p>
<p><span><span><span>www.oisyntagesmou.gr</span></span></span></p>

Σχετικά άρθρα