Προτάσεις για το τριήμερο των Αποκρεών!

Πρεμιέρες, ήχους Λατινικής Αμερικής, χαμένους θησαυρούς και αγαπημένες μελωδίες περιλαμβάνει το μενού των προτάσεων εξόδου για την Παρασκευή, αλλά και για το  Σαββατοκύριακο που έρχεται. Όμορφα πράγματα γίνονται συνεχώς στην πόλη μας, φτάνει μόνο να τα ανακαλύψουμε και να αποφασίσουμε τι είναι αυτό που ταιριάζει σε εμάς. Ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις που συγκεντρώσαμε για εσάς και καλή σας διασκέδαση!

“Ο Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων”, Badminton 

Μια παράσταση γι όλη την οικογένεια, η πιο πετυχημένη μάλλον της φετινής χρονιάς μιας και 30.000 σχολεία της έχουν επισκεφτεί φέτος! Ιδανική  για παιδιά κάθε ηλικίας, που συνδυάζει την ψυχαγωγία και το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που εντυπωσιάζουν, όπως της Προκρούστης, της  Περιφήτης και της Σίνης,  ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, νικάει τον Μινώταυρο. Στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες, κωμικά περιστατικά, έρωτες και πάνω απ’ όλα η αγάπη, σε μια πλοκή που συναρπάζει. Οι περιπέτειες για τον αληθινό ήρωα δεν τελειώνουν ποτέ καθώς ο Θησέας στο δρόμο του συναντά φουρτούνες, μάχες και θεϊκές παρεμβάσεις.

Ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης υπογράφει το υποδειγματικό κείμενο ενώ η Λίνα Νικολακοπούλου μας μεταφέρει με τους στίχους από τον μύθο στη σημερινή πραγματικότητα. Η αριστοτεχνική σκηνοθεσία και χορογραφία είναι της βραβευμένης Σοφίας Σπυράτου. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Γιάννης Στάνκογλου ενώ την Αριάδνη  αποδίδει η Ηλέκτρα Νικολούζου.

Ιnfo: Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι το τέλος Απριλίου, με δυο παραστάσεις ανά ημέρα, στις 11:30 και στις 15:00 Τιμή εισιτηρίων: από 9 έως 15 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο  2108840600.

 «Αποκριάτικο cabaret party με τους Belleville»

To Half Note και οι Belleville μας ταξιδεύουν μουσικά στη σκοτεινή ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολέμου με μελαγχολική και νοσταλγική διάθεση αλλά και χιούμορ, αυτό το Σάββαρο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Οι μουσικές επιρροές τους ξεκινούν από τη jazz, την blues, το swing του μεσοπολέμου, τη μουσική για το θέατρο. Η μπάντα των Belleville μετράει δυο χρόνια ζωής στη μουσική και έχει εμφανιστεί σε πολλά μέρη τόσο εντός όσο και εκτός Αθηνών. Η πενταμελής μπάντα αποτελείται από τη Δώρα Τσίγκα στο τραγούδι, τον Λουκά Γιαννακίτσα στη φωνή και στο κόντρα μπάσο, την Ειρήνη Αναστασίου στα φωνητικά, στο τσέλο και στο ακορντεόν, τον Γιάννη Καφετζόπουλο στα φωνητικά, στην κιθάρα και στο πιάνο και τον Θοδωρή Παπαούλια στα τύμπανα. Δίνουν μαζί σας ραντεβού στις 16 και 17 Μαρτίου σε ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτυ.

Ιnfo: Έναρξη παράστασης Σάββατο στις 22:30 και Κυριακή στις 21:30. η είσοδος στο μπαρ είναι στα 10 ευρώ ενώ σε τραπέζι είναι στα 10 και 15 ευρώ. Το Half Note Jazz Club βρίσκεται στην οδό Τριβωνιανού 17, στο Μετς

Αργεντίνικο tango στο Passport

Στις μακρινές γειτονιές του Buenos Aires, της πόλης που γέννησε το tango, με τις μεθυστικές μποέμικες μυρωδιές του San Telmo και τα πολύχρωμα στενά του λιμανιού της Boca, θα μας ταξιδέψει το μουσικό σχήμα Astoria, με όχημα τον μελωδικό και συνάμα εκρηκτικό ήχο του Astor Piazzolla, την Πέμπτη, 14 Μαρτίου, στη σκηνή του Passport. Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ, με μπύρα ή κρασί.

Passport, Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς.

Tηλέφωνα επικοινωνίας και κρατήσεων: 210 4296410, 694558558.

Προπώληση εισιτηρίων: UBLIC – Flocafe και στο  www.viva.gr

Ο Γιώργος Νταλάρας στο «Αντ-art»

Το «Αντ-art» στη Γλυφάδα φιλοξενεί τον Γιώργο Νταλάρα για δύο εμφανίσεις στις 15 και 16 Μαρτίου.  Το  πρόγραμμα είναι βασισμένο στον νέο προσωπικό δίσκο του καλλιτέχνη με τον τίτλο «Τι θα πει έτσι είναι». Στο πρόγραμμα συμμετέχει και η τραγουδίστρια  Ανδριάνα Μπάμπαλη. Ώρα προσέλευσης: 21.00 Ώρα έναρξης: 22.00

«Αντ-art”» Μεταξά 52 (τέρμα τραμ Γλυφάδας).

Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεων.: 2111036721, 697407377.

 

 

Σχετικά άρθρα