Eίδαμε την Ευρυδίκη στο θέατρο Πορεία!

Η φίλη μας, Έφη Ζωγράφου μας μιλά για την παράσταση “Ευρυδίκη” μας μεταφέρει τις εντυπώσεις μας και εξηγεί γιατί πρέπει και εμείς να τη δούμε.

Είδα την “Ευρυδίκη” της Αμερικανίδας Σάρα Ρούλ στο θέατρο Πορεία.

Μια από τις σημαντικότερες θεατρικές εμπειρίες της χρονιάς. Ιδιαίτερο, αλλιώτικο, πολυεπίπεδο έργο γραμμένο για να τιμήσει, όπως λέει η  συγγραφέας, τον πατέρα της που πέθανε και να επικοινωνήσει μαζί του. Με αφορμή τον μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, η Ρούλ βυθοσκοπεί στις ψυχές των ζωντανών και των νεκρών. Ο έρωτας που παλεύει να νικήσει τις διαφορές, η ζωή, το πέρασμα απέναντι, το πένθος, η μνήμη, η λήθη, ο πατέρας και η κόρη σε μια καθοριστική σχέση, γίνονται ακόμα μια φορά μεγάλα ερωτήματα που προκαλούν για απαντήσεις που δεν θα έρθουν.

Ο Τάρλοου σκηνοθέτης και ποιητής μαζί παρουσιάζει αριστοτεχνικά την εκδοχή του “ένα μιούζικαλ στον Άδη”. Με αναφορές στην αρχαία τραγωδία, προσήλωση στην ανάδειξη του στοιχείου “νερό” έτσι όπως ο μύθος ορίζει και υψηλή αισθητική στην χρήση των μέσων του, καθίσταται υπεύθυνος για την ψυχική ευφορία που απολαμβάνει ο θεατής.

Η Κόρα Καρβούνη ως Ευρυδίκη είναι ένα πλάσμα που σπαρταράει από πάθος και ταλέντο.

Καταγράφει μια ερμηνεία σπάνια, που θα θυμάμαι. Εξαιρετικοί όλοι. Ο Λαέρτης Μαλκότσης “Ορφέας”, ο Γιάννης Νταλιάνης “πατέρας”, ο Κώστας Γάκης στο διπλό του ρόλο “απαίσιος ενδιαφέρων άνδρας” και “άρχοντας του κάτω κόσμου”. Και βεβαίως η Νεφέλη Μαρκάκη, η Ελένη Μπούκλη και ο Σωκράτης Πάτσικας ως πέτρες και χορός.

Το σκηνικό της Ελένης Μανωλοπούλου φιλοξενεί ιδανικά την παράσταση και τις ιδέες της και η μουσική της Κατερίνας Πολέμη υποστηρίζει με ευρηματηκότητα και έμπνευση τις ανάγκες αυτού του ιδιότυπου μιούζικαλ.

Τι άλλο να πω… Δείτε το !

Info!

Ημέρες Παραστάσεων: Κάθε Τετ. & Κυρ. στις 7.30μμ και κάθε Πέμπ. Παρ. Σαβ. στις 9.00μμ

Ημέρες Προπαραστάσεων: Παρασκευή 23, Σάββατο 24 στις 9.00μμ, Κυριακή 25 και Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 7.30μμ

Τιμές Εισιτηρίων:

Σάββατο και Κυριακή: 20€, Νεανικό (κάτω των 24): 12€

Πέμπτη, Παρασκευή17€, Νεανικό (κάτω των 24): 12€

Κάθε Τετάρτη10€ γενική είσοδος

Εισιτήρια ανέργων κάθε Τετ., Πέμ. και Παρ.10€

Προπαραστάσεις: 7 € ενιαία είσοδος

Σχετικά άρθρα