Γλυκό ψωμί γεμιστό µε σοκολάτα και αποξηραμένα βερίκοκα

<p>Ζεστό αχνιστό ψωμάκι γεμιστό με σοκολάτα και όποιο φρούτο ή ξηρό καρπό θέλετε. Αυτοσχεδιάστε, σηκώνει πολλές παραλλαγές.</p>
<p>Υλικά συνταγής</p>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li>1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο σε κομματάκια</li>
<li>4 φλ. τσαγιού Φαρίνα</li>
<li>4 κ.σ. ζάχαρη</li>
<li>2 αυγά χτυπημένα</li>
<li>2/3 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα</li>
<li class="subtitle">Για τη γέμιση</li>
<li>2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο</li>
<li>1 φλ. τσαγιού αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα ή άλλο αποξηραμένο φρούτο</li>
<li>1 φλ. τσαγιού κουβερτούρα σε σταγόνες</li>
<li>λίγο γάλα για την επικάλυψη</li>
<li>100 γραμμ. κουβερτούρα λιωμένη για το γαρνίρισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<div class="summary"> </div>
<div class="left">
<div id="container-1">
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p>Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα κομματάκια βούτυρο, τη ζάχαρη, τα χτυπημένα αυγά και το γάλα. Με κουτάλι ανακατεύουμε και ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι. Όταν η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα, τη δουλεύουμε λίγο στον πάγκο εργασίας. Πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει, πασπαλίζουμε με αλεύρι. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη σε τετράγωνο φύλλο με διαστάσεις 35×35 εκ. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε επάνω τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και τις σταγόνες σοκολάτας. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 12 φέτες, περίπου 2 με 3 εκ. η καθεμία. Βουτυρώνουμε καλά φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Βάζουμε πλαγιαστά τις φέτες, δημιουργώντας στεφάνι ψωμιού. Αλείφουμε το γάλα. Ψήνουμε στους 180<sup>ο</sup>C στις αντιστάσεις κάτω κάτω, περίπου 35΄-40΄, να ροδίσει. Βγάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.</p>
<br />
<div class="time"><span>Mερίδες:</span> 12</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Προετοιμασίας:</span> 10 λεπτά</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Ψησίματος:</span> 40 λεπτά</div>
</div>
<div class="time"> </div>
<div class="time">argiro.gr</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα