Αρχική / Πολιτισμός / City life / Πήγαμε στην έκθεση του Θανάση Λάλα!

Πήγαμε στην έκθεση του Θανάση Λάλα!

 Ο Αινιγματικός Κόσμος του Θανάση Λάλα


 


Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικών εφαρμογών στην Θεσσαλονίκη στην αίθουσα τέχνης ARTION.


 


 


 


"Η αξιοποίηση των σκουπιδιών είναι η απόδειξη του πολιτισμού μιας χώρας, του κόσμου μας. Όσο λιγότερα σκουπίδια έχουμε τόσο μεγαλύτερες δόσεις πολιτισμού απολαμβάνουμε. Το κάθε τι γύρω μας είναι μια αφορμή μια αρχή για να ξαναδημιουργήσουμε τον κόσμο. Όλα ξεκινούν από την μουτζούρα του καθενός μας. Η μουτζούρα του καθενός μας είναι η υπογραφή μας… Μια μοναδική μουτζούρα που προσπαθεί να παρουσιάσει την αγωνία, το πνεύμα, το αίσθημα που μας κατοικεί… Αυτό είναι το σημερινό έργο τέχνης… Η Τέχνη μεταμορφώνει το τίποτα σε κάτι, τον χρόνο σε αιωνιότητα και τον άνθρωπο επί γης σε πουλί με φτερά στους ουρανούς… Η τέχνη έχει να κάνει με τις δεξιότητες και τις αδεξιότητες που κρύβουν την βαθιά μας επιθυμία να απαντήσουμε στο φαινόμενο της ζωής και του θανάτου… Η τέχνη είναι μια καθημερινή, χωρίς αφορμή, αλλά αναγκαία βόλτα, στους κάμπους του λευκού, στην χώρα του τίποτα. Η Τέχνη είναι το αίσθημα της επιβίωσης, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, του ελαττώματος του ανθρώπου που είναι η δημιουργία… Η τέχνη είναι η σκέψη μας με φτερά, η μικρή πόρτα που ανοίγουμε στην αδιέξοδη πραγματικότητα να σουλατσάρει στα ίδια αλλά με όπλο την φαντασία».Θανάσης Λάλας 


 Ένας  καλλιτέχνης ανατρεπτικός,  ικανός να ανάγει σε Τέχνη, κάθε τι με το οποίο ασχολείται. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει αφοσιωθεί στην ζωγραφική και την γλυπτική. Ζει μεταξύ Αθήνας Μαϊάμι και Παρισιού. Έχει κάνει μια σειρά από εκθέσεις τα τελευταία αυτά χρόνια, με τέσσερις  συνολικές ατομικές εκθέσεις (2003, 2006, 2010, 2012) που η καθεμία από αυτές καθορίζουν και την εικαστική του πορεία και ματιά.


   


Ο "αινιγματικός κόσμος του" με τη ζωγραφική και γλυπτικές εφαρμογές του παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Θεσαλονίκη , αυτή την Παρασκευή  στον χώρο τέχνης, ARTION. Η έκθεση μετά την Θεσσαλονίκη θα μεταφερθεί στην γκαλερί ARTION στη Ν. Υόρκη.


 
 


Ο Θανάσης Λάλας ξεκίνησε σχεδιάζοντας τετράδια καθημερινών σκέψεων και συναντήσεων, εικαστικά ημερολόγια, την ίδια περίοδο άρχισε να επεμβαίνει σε τραπεζομάντιλα εστιατορίων εικαστικά, αλλά και σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης (σεντόνια, ρούχα, τηλεοράσεις, παπούτσια, σερβίτσια, τραπέζια, καρέκλες, πόρτες, τοίχους… επεμβαίνει παντού δημιουργώντας έναν δικό του μοναδικό εικαστικό κόσμο.


  


Ελάτε λοιπόν, να γνωρίσουμε τον κόσμο του Θανάση Λάλα! 


Info!


 


Εγκαίνια έκθεσης: 12 Απριλίου 2013, στις 8 μμ.


 


Διάρκεια: έως 10 Μαϊου 2013


 


Αίθουσα Τέχνης Artion, Μητροπόλεως 96


 


Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Τετάρτη 10.00- 15.00


 


Τρίτη- Πέμπτη-Παρασκευή 10.00- 14.30 και 17.30-21.00


 


Σάββατο 10.00-15.30


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X