Σπανάκι με αυγά και φέτα

<div class="title">Ένα "χειμωνιάτικο" άκρως θρεπτικό και ελαφρύ πιάτο που θα λατρέψεις.</div>
<div class="title"> </div>
<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>500γρ. σπανάκι κατεψυγμένο  και αποψυγμένο ή 1 κιλό φρέσκο καθαρισμένο</li>
<li>1 σκ. σκόρδο</li>
<li>2-3 φέτες ψωμί σικάλεως</li>
<li>2 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι</li>
<li>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>2 κ.σ. κρέμα γάλακτος</li>
<li>200 γρ φέτα σπασμένη σε κομμάτια</li>
<li>ένα μάτσο μυρωδικά όπως μυρώνια, σαβίλ, άγρια ρόκα ψιλοκομμένα</li>
<li>4 αυγά</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Ξεφλουδίζουμε 1 σκ. σκόρδο και την καρφώνουμε σε ένα πιρούνι.</li>
<li>Ψήνουμε 2-3 φέτες ψωμί στο τηγάνι σε ελάχιστο λάδι μέχρι να τραγανίσουν και τις σπάμε σε μικρά κομμάτια.</li>
<li>Την ίδια στιγμή, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε σπανάκι με τη χούφτα του χεριού μας ανακατεύοντας με το πιρούνι με το σκόρδο επάνω. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μαραθεί.</li>
<li>Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.</li>
<li>Μαγειρεύουμε το σπανάκι σε δόσεις και το μεταφέρουμε κάθε φορά σε ένα πιάτο μόλις βγάλει λίγο τα υγρά του.</li>
<li>Έπειτα τα βάζουμε όλα πίσω στο τηγάνι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και ανακατεύουμε.</li>
<li>Βάζουμε το μείγμα με το σπανάκι μας σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα. Πασπαλίζουμε με τα ψημμένα κομματάκια από το ψωμί μας και ανακατεύουμε.</li>
<li>Τηγανίζουμε τα αυγά μας σε λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε τα αυγά πάνω από το σπανάκι</li>
<li>Σερβίρουμε αμέσως.</li>
</ul>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα