2 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις!

«Γιώργος Ζογγολόπουλος: Ζωγραφική, γλυπτική, κόσμημα»

Ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον Έλληνα γλύπτη διοργανώνει από τη Δευτέρα 15 Απριλίου έως την Κυριακή 28 Απριλίου το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδη του Δήμου Φιλοθέης– Ψυχικού όπου έζησε και δημιούργησε ο Γιώργος Ζογγολόπουλος.

Στην έκθεση που πραγματοποιείται για τα 110 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικού καλλιτέχνη παρουσιάζονται συγκεντρωμένα τα αριθμημένα αντίγραφα έργων του, καθώς και μία σειρά κοσμημάτων εμπνευσμένα από τα γλυπτά του τα οποία αποτελούν πιστές μικρογραφίες τους. Μαζί με μεταξοτυπίες που παρήχθησαν από τον ίδιο τον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα αριθμημένα γλυπτά και η ολοκληρωμένη σειρά των κοσμημάτων παρουσιάζονται συγκεντρωμένα στον εν λόγω χώρο.

Από κοινού με τα γλυπτά, τις μεταξοτυπίες και τα κοσμήματα παρουσιάζονται πρωτότυπα γλυπτά, σχέδια και ζωγραφικά έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου σε μια ευκαιρία «γνωριμίας» με τον γλύπτη και το έργο του το οποίο απέσπασε διεθνείς διακρίσεις και βρίσκεται διάσπαρτο σε δημόσιους χώρους της Ελλάδας.

Πού βρίσκεται το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γ. Καρύδης»;

Στην οδό Νιόβης 13 και Αριάδνης, Φιλοθέη (τηλ.: 210 6749860) Η έκθεση θα λειτουργεί: Δευτ.-Παρ. 11:00-14:00 και 17:00-21:00, Σαβ.-Κυρ. 11:00-15:00

ΑΟΡΑΤΟΣ ΘΙΑΣΟΣ- Αφιέρωμα στον Καβάφη

Εικαστικές προσεγγίσεις στον ποιητικό κόσμο του Κ.Π. Καβάφη με αφορμή την επέτειο των 150 ετών από τη γέννησή του.

Στην αίθουσα τέχνης του Ιανού παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση Αόρατος Θίασος, ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Καβάφη μια εικαστική περιπλάνηση στον ποιητικό κόσμο του, με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή. Ο τίτλος της έκθεσης «Αόρατος Θίασος», προερχόμενος από τον στίχο του  ποιήματος «Απολείπειν ο θεός Αντώνιον», μιλά για τις αόρατες σταθερές, για τους ανθρώπους και τις αξίες που μπορούμε και επιλέγουμε να συγκρατήσουμε και να διαφυλάξουμε την ώρα που αναγκαστικά «αποχαιρετούμε» την ιδανική Αλεξάνδρεια. Μιλά για τα «πιστεύω» που εξακολουθούν να λειτουργούν ως τρόπος ζωής και κινητήρια δύναμη. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η  Μικρή Άρκτος ενώ την επιμέλεια η Ίρις Κρητικού.

Από σήμερα και μέχρι τις 11 Μαίου, στην οδό Σταδίου 24. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο  210 3217 917.

Στην έκθεση συμμετέχουν: Ηρώ Αγγελή, Σπύρος Αγγελόπουλος, Στέλιος Αλεξάκης, Μανώλης Αναστασάκος, Αλέξης Βερούκας, Μάριος Βουτσινάς, Δημήτρης Γέρος, Ανδρέας Γεωργιάδης, Δημήτρης Γιαννέλος, Ειρήνη Γκόνου, Σοφία Δατσέρη, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Ανδρέας Κοντέλλης, Μαρίνα Κροντηρά, Μιχάλης Μαδένης, Τάσος Μαντζαβίνος, Τίμος Μπατινάκης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Μίλτος Παντελιάς, Γεύσω Παπαδάκη, Κώστας Παππάς, Βασίλης Πέρρος, Δάφνη Ρόκου, Γιώργος Σαμψωνίδης, Πηγή Σπυράτου, Αντώνης Στάβερης, Λίλα Σωτηρίου, Ειρήνη Τατάκη, Άννα Φιλίνη, Πάβλος Χαμπίδης, Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Σχετικά άρθρα