Σαλάτα με όσπρια, ρόκα και ρόδι

<p><span>Μια σαλάτα- πανδαισία που τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο, γεμάτη ενέργεια.</span></p>
<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">100γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς</li>
<li class="ingredient">2 χούφτες ροκίνι</li>
<li class="ingredient">½ φλιτζάνι καρύδια τριμμένα</li>
<li class="ingredient">15-20 ρόγες σταφύλι κομμένες στη μέση</li>
<li class="ingredient">1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια</li>
<li class="ingredient">σπόρους από μισό ρόδι</li>
<li class="ingredient">αλάτι</li>
</ul>
<div>
<ul>
<li class="ingredient2">Για τη σος</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζάνι ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">χυμό από 1 λεμόνι</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. γλυκού μουστάρδα</li>
<li class="ingredient">ξύσμα από 1 λεμόνι</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Σε μια ρηχή σαλατιέρα ρίχνετε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, τα σταφύλια, τους σπόρους του ροδιού, το ροκίνι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε απαλά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Χτυπάτε καλά σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά της σος, περιχύνετε και ανακατεύετε πολύ καλά στη σαλάτα. Πασπαλίζετε με το καρύδι και σερβίρετε.</p>
</div>
<p><strong>Tip</strong>: Για να έχετε πάντα έτοιμα ρεβίθια για μια σαλάτα της τελευταίας στιγμής, βράζετε μια μεγάλη ποσότητα όταν έχετε χρόνο και τη μοιράζετε σε σακουλάκια στην κατάψυξη.</p>
</div>
<p><span>www.olivemagazine.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα