Σινεμά: Ο κριτικός Χρήστος Μήτσης προτείνει!

Το Σαββατοκύριακο ενδείκνυται για μία έξοδο στον κινηματογράφο με καλή παρέα και η ταινία που μας προτείνει ο κριτικός κινηματογράφου του Αθηνοράματος, Χρήστος Μήτσης, είναι η νέα ταινία του Iron Man. Δράση, χιούμορ και φαντασία είναι τα κύρια συστατικά της ταινίας που παίζεται αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους.

Iron man 3

“Το Iron Man 3 είναι η δεύτερη συνέχεια των περιπετειών του Τόνι Σταρκ, του γνωστού στους φίλους των κόμικς και των ταινιών φαντασίας πολυεκατομμυριούχου, ο οποίος είναι εφευρέτης και ανακαλύπτει τη φοβερή στολή του Iron Man. Είναι εκκεντρικός, είναι προστάτης του καλού και στο σινεμά είχε την τύχη να ενσαρκωθεί από τον Robert Downy Jr,  έναν πολυτάλαντο ηθοποιό που του έχει δώσει πολύ χιούμορ και πολύ βάθος στο χαρακτήρα. Η πρώτη ταινία της σειράς ήταν μία από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας με υπερήρωες που έχουν μεταφερθεί στο σινεμά τα τελευταία χρόνια. Στην δεύτερη ταινία δεν πέτυχε τόσο πολύ αυτός ο συνδυασμός δράσης και χιούμορ, στην τρίτη όμως νομίζω ότι επανέρχεται ο Iron Man ως υπερήρωας με ωραίο, με ευφάνταστο τρόπο.

Ο Iron Man σε αυτήν την ταινία αντιμετωπίζει ένα θανάσιμο εχθρό του, τον Μανδαρίνο, που τον παίζει θαυμάσια ο Sir Ben Kingsley. ‘Εχει αναβαθμιστεί πολύ ο ρόλος της Πέπερ, τη συντρόφου του Iron Man που την υποδύεται η Gwyneth Paltrow, εδώ μπαίνει κανονικά στη δράση. Βλέπουμε, επίσης,  ότι υπάρχει και μία προσπάθεια στο σενάριο να δοθεί και βάθος στους χαρακτήρες.  Η Πέπερ και ο Iron Man δείχνουν πως είναι και ψυχολογικά, πόσο αντιφατικοί είναι, ποια είναι τα προβλήματά τους.

Το επίπεδο της ταινίας ως ένα blockbuster, ως περιπέτεια φαντασίας, με πολύ μεγάλο προϋπολογισμό,  με τη δράση και το θέαμα σε πρώτο πλάνο, αυτός ο συνδυασμός με το τόσο χιούμορ είναι μία πολύ καλή πρόταση και  νομίζω ότι θα ενθουσιάσει τους φίλους της περιπέτειας, δεν θα τους απογοητεύσει. Πολλοί, μάλιστα, θεωρούν ότι είναι η καλύτερη ταινία της σειράς.  Ο  Robert Downey Jr  ως Iron Man έχει εμφανιστεί και στους Εκδικητές, όπου και έκλεψε την παράσταση. Είναι ένας ηθοποιός που έχει επανέλθει πολύ δυνατά στο προσκήνιο με τον ρόλο του Iron Man και του Σέρλοκ Χολμς τα τελευταία χρόνια. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα την ταινία για τους λάτρεις της περιπέτειας. Είναι νομίζω κάτι που θα αρέσει πολύ”.

 

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Andy Warhol

Προτείνω ανεπιφύλακτα το κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Andy Warhol από τις 9 έως τις 19 Μαΐου. Συμπεριλαμβάνονται σε αυτο σπάνιες ταινίες, ταινίες που έχει γυρίσει ο ίδιος, ταινίες που έχει γυρίσει στο Factory, το εργαστάσιο δηλαδή, το εργαστήριο που είχε με τους συνεργάτες του. Θα υπάρχουν επίσης ταινίες που έχουν γυριστεί πάνω σε αυτόν, ταινίες μικρού μήκους, μεγάλου μήκους και νομίζω ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Σχετικά άρθρα