Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες

<p><span>Δοκιμάστε τους και να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν ανάρπαστοι!</span></p>
<p> </p>
<p>Υλικά συνταγής</p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>600 γραμμ. </strong><span>αμύγδαλα με τη φλούδα, χοντροκομμένα</span></span></li>
<li><span><strong>600 γραμμ. </strong><span>βούτυρο γάλακτος ή φυτικό λίπος</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>κρόκοι αυγών</span></span></li>
<li><span><strong>200 γραμμ. </strong><span>Άχνη Ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>900 γραμμ. </strong><span>Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις κοσκινισμένο</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. ελληνικού καφέ </strong><span>κονιάκ</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>Άχνη Ζάχαρη για το πασπάλισμα</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p align="left">Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για πολλή ώρα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7΄-8΄. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους, προσθέτουμε το κονιάκ, τα αμύγδαλα και λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε για περίπου 25΄ στους 180°C. Όπως τους βγάζουμε καυτούς, τους αχνίζουμε, για να κολλήσει η άχνη πάνω τους, με απαλές κινήσεις, γιατί είναι αφράτοι και σπάνε.</p>
<p align="left"> </p>
<p align="left">www.argiro.gr</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα