Καραμελωμένο μπούτι αρνιού

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>2 κιλά μπούτι αρνιού</li>
</ul>
<p><strong>Για τη μαρινάδα</strong></p>
<ul>
<li>50 ml ελαιόλαδο</li>
<li>1 χούφτα φύλλα από δεντρολίβανο </li>
<li>φλούδα από 1 λεμόνι</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδο</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
</ul>
<p><strong>Για το γλάσο</strong></p>
<ul>
<li>50 γρ. μέλι</li>
<li>50 γρ. καστανή μαλακή ζάχαρη</li>
<li>φλούδα από 1 λεμόνι</li>
</ul>
<p><strong>Για τις πατάτες</strong></p>
<ul>
<li>1 κιλό baby πατάτες</li>
<li>1 κύβο βούτυρο για την κάθε πατάτα</li>
<li>1 κλωνάρι δεντρολίβανο για την κάθε πατάτα</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
</ul>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.</li>
<li>Τοποθετούμε το μπούτι από το αρνί σε μία επιφάνεια κοπής με το δέρμα προς τα πάνω.</li>
<li>Με ένα μαχαίρι αρχίζουμε και κόβουμε το κρέας γύρω από το κόκκαλο μέχρι να το ξεκοκκαλήσουμε. Μόλις νιώσουμε ότι το κόκκαλο άρχισε να χαλαρώνει, το σπάμε στο σύνδεσμο αφήνοντας το πίσω μέρος του κόκκαλου για να φαίνεται το πιάτο μας πιο ωραίο στη συνέχεια.</li>
<li>Τοποθετούμε μία λαδόκολλα κάτω από το αρνί και αρχίζουμε και κόβουμε τα πιο χοντρά κομμάτια του αρνιού για να το βοηθήσουμε να απλώσει. Προσπαθούμε να το απλώσουμε όσο γίνεται για να μπορέσουμε μετά να το ρολάρουμε πιο έυκολα.</li>
<li>Με ένα μαχαίρι, αρχίζουμε να κάνουμε μικρά επιφανειακά κοψίματα στο κρέας για να μπορέσει να ρουφήξει τη μαρινάδα του.</li>
</ul>
<p><strong>Για τη μαρινάδα</strong></p>
<ul>
<li>Σε ένα μίξερ χτυπάμε 50 ml ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, τη φλούδα από ένα λεμόνι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.</li>
<li>Χτυπάμε μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.</li>
<li>Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από το κρέας και την απλώνουμε.</li>
<li>Πιάνουμε τη λαδόκολλα και αρχίζουμε να ρολάρουμε το κρέας μας.</li>
<li>Με ένα σπάγκο το δένουμε σε 5 σημεία. Το τυλίγουμε σαν μία καραμέλα. Το τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο για να παραμείνει το κρέας μας ζουμερό όσο ψήνεται.</li>
<li>Ψήνουμε για 2 ½ ώρες.</li>
</ul>
<p><strong>Για το γλάσο</strong></p>
<ul>
<li>Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μέλι, τη ζάχαρη και τη φλούδα από 1 λεμόνι.</li>
<li>Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.</li>
<li>Μόλις ψηθεί το κρέας, το βγάζουμε από το φούρνο, το ανοίγουμε και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο μας.</li>
<li>Το βάζουμε πίσω στο φούρνο αφήνοντας τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο ανοιχτά και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.</li>
</ul>
<p><strong>Για τις πατάτες</strong></p>
<ul>
<li>Παίρνουμε 1 κιλό βρασμένες baby πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.</li>
<li>Με ένα μαχαίρι κόβουμε σταυρωτά τις πατάτες και τις πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας να ανοίξουν. Βάζουμε από πάνω 1 κύβο βούτυρο, 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.</li>
<li>Ψήνουμε για 30 λεπτά.</li>
</ul>
<p><strong>Για το σερβίρισμα</strong></p>
<ul>
<li>Σερβίρουμε το αρνί μας σε μία πιατέλα, με τις πατάτες, <a href="http://akispetretzikis.com/el/categories/saltses-marinades/sws-tachini">ταχίνι σως</a> και <a href="http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/mprokolo-pshto-sto-foyrno">ψητό μπρόκολο</a>!</li>
</ul>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα