Περσικό πιλάφι με αρνί

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>1 κρεμμύδι, κομμένο</li>
<li>2 κ.σ. βούτυρο</li>
<li>750 γρ. φιλέτο από λαιμό αρνιού ή από μπούτι, κομμένο σε κομμάτια των 3 εκ.</li>
<li>1 καλή πρέζα σαφράν</li>
<li>2 κ.γ. λοβούς κάρδαμο , σπασμένους και μόνο τους σπόρους από μέσα (τους λοβούς δεν θα τους χρησιμοποιήσουμε)</li>
<li>1 στικ κανέλας</li>
<li>2 κ.γ. κύμινο</li>
<li>3-4 ντομάτες χωρίς τη φλούδα και ψιλοκομμένες</li>
<li>2 κύβους κοτόπουλο</li>
<li>400-500 ml νερό</li>
<li>2 μεγάλες πατάτες, ψιλοκομμένες</li>
<li>1 πρέζα σαφράν ή 2 φακελάκια σε σκόνη σαφράν</li>
<li>500 γρ. ρύζι μπασμάτι</li>
<li>μαϊντανό για το σερβίρισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<div class="title">Μέθοδος Εκτέλεσης</div>
<div class="text">
<ul>
<li>Κόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα το κύμινο, το κάρδαμο και την κανέλα και ανακατεύουμε για ένα λεπτό να μυρίσουν όμορφα.</li>
<li>Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι το πολύ λίπος από το αρνί. Κόβουμε το αρνάκι σε μπουκίτσες αν δεν το έχει ήδη κάνει ο χασάπης μας.</li>
<li>Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι με το κρεμμύδι το αρνί και το μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει καφέ χρώμα από όλες τις πλευρές. Παράλληλα κόβουμε και τις ντομάτες σε μεγάλα κυβάκια 1 εκ.</li>
<li>Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά , προσθέτουμε και τις ντομάτες. Ρίχνουμε μέσα νερό ίσα ίσα να καλύψουμε το αρνάκι και ένα κύβο ζωμό κοτόπουλο. Σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 1 ώρα μέχρι να γίνει τρυφερό το κρέας. Ανακατεύουμε σταδιακά. Προσθέτουμε και άλλο νερό αν δούμε ότι χρειάζεται.</li>
<li>Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά μικρά κυβάκια 0.5 εκ.</li>
<li>Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μία κατσαρόλα κοντή και πλατιά. Προσθέτουμε τις πατάτες σε μία στρώση.</li>
<li>Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές. Ρίχνουμε λίγο σαφράν πάνω από τις πατάτες.</li>
<li>Προσθέτουμε τα 2/3 του ρυζιού από πάνω και μετά όλο το αρνί που έχουμε ετοιμάσει μαζί με το ζουμί του. Αν έχει ελλατωθεί πάρα πολύ το ζουμί του προσθέτουμε λίγο νεράκι.</li>
<li>Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ρύζι. Προσθέτουμε λίγο σαφράν ακόμα.</li>
<li>Ρίχνουμε 1 κύβο κότας και νερό μέχρι να σκεπάσει τα υλικά μας και να τα περνάει κατά 2 εκ.</li>
<li>Σκεπάζουμε, και τα βάζουμε να πάρουν μία βράση και μετά σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Θα πρέπει να έχει απορροφήσει το ρύζι όλο το νερό. Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5-10 λεπτά για να γίνουν τραγανά από κάτω. Σερβίρουμε σε μία πιατέλα!</li>
</ul>
</div>
<div class="rate_me_container">
<div class="rate_me_title"><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></div>
<div class="rate_me_title"> </div>
</div>
<div class="rate_me_title"> </div>
</div>

Σχετικά άρθρα