Παντζαροσαλάτα με καρύδια

<p><span>Κλασική και αγαπημένη συνταγή για παντζάρια σαλάτα με καρύδια και ένα πλούσιο dressing με γιαούρτι. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο dressing και λίγο σκόρδο λιωμένο, θα το κάνει πεντανόστιμο.</span></p>
<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">600γρ. παντζάρια χωρίς τα φύλλα τους</li>
<li class="ingredient">100γρ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη</li>
<li class="ingredient2">Για το dressing</li>
<li class="ingredient">60γρ. γιαούρτι σουρωτό</li>
<li class="ingredient">2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό</li>
<li class="ingredient">1/2 έως 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή καθόλου αν το επιθυμείτε</li>
<li class="ingredient">3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">2-3 κουτ. σούπας ζουμάκι απ’ αυτό που βράσανε τα παντζάρια</li>
<li class="ingredient">αλάτι</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο νερό τουλάχιστον για ½ ώρα και μέχρι να γίνουν τρυφερά. Αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα ξεφλουδίζετε. Τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Κρατάτε 1 κρασοπότηρο ζουμί από αυτό που έβρασαν τα παντζάρια.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Ετοιμάζετε το dressing: Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο, αν χρησιμοποιήσετε, το ζουμάκι από τα παντζάρια, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τα υλικά καλά με ένα πιρούνι και προσθέτετε αλάτι. Κάνετε ένα τελευταίο κτύπημα.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Σερβίρετε τα τριμμένα παντζάρια σε πιατέλα, τα πασπαλίζετε με την κοπανισμένη καρυδόψιχα και περιχύνετε με το dressing. Ανακατεύετε και σερβίρετε.</p>
</div>
<p><strong>Σημείωση</strong>: Αν αφήσετε τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα, θα ανακατευτούν τα αρώματα και θα γίνει ακόμα καλύτερη.</p>
<div class="recipe-tags clearfix"> </div>
<div class="recipe-tags clearfix">www.olivemagazine.gr</div>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα