Χανιώτικο μπουρέκι

<p>ΥΛΙΚΑ</p>
<p>Για το χανιώτικο μπουρέκι<br />1 αυγό<br />90 γρ. αλεύρι<br />200 γρ. γάλα<br />140 γρ. πατάτα, σε λεπτές φέτες<br />100 γρ. ξινομυζήθρα<br />100 γρ. τυρί κίτρινο, τριμμένο<br />δυόσμος, ψιλοκομμένος<br />120 γρ. κολοκύθι, σε λεπτές φέτες<br />αλάτι</p>
<p>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</p>
<p>Για το χανιώτικο μπουρέκι<br />Σ' ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετούμε 2 τσέρκια με διάμετρο 8 εκ. Στρώνουμε τις πατάτες στα τσέρκια, αλατίζουμε και συνεχίζουμε τοποθετώντας εναλλάξ τα 80 γρ κίτρινου τυριού, την ξινομυζήθρα, τον δυόσμο και το κολοκύθι. Συνεχίζουμε μέχρι να στρώσουμε όλα τα υλικά.</p>
<p>Σ' ένα μπολ, ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε. Πιέζουμε ελαφρώς τα υλικά στο τσέρκι και περιχύνουμε με το μείγμα του αυγού.</p>
<p>Πασπαλίζουμε την επιφάνεια των μπουρεκιών με 20 γρ κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά και η επιφάνεια του μπουρεκιού να πάρει ένα έντονο και χρυσαφένιο χρώμα.</p>
<p>yiannislucacos.gr</p>

Σχετικά άρθρα