Συναυλία αγάπης της Μαρίας Φαραντούρη στο Μέγαρο!

Την Τετάρτη 22 Μαΐου το Μέγαρο Μουσικής θα φιλοξενήσει τη Μαρία Φαραντούρη, πλαισιωμένη από την ταλαντούχα υψίφωνο Vivian Daglas και την ορχήστρα τους, σε μια συναυλία αγάπης για την ενίσχυση των συσσιτίων των ενοριών του Δήμου Γαλατσίου. Θέλαμε να μάθουμε περισσότερα γι΄αυτή την κίνηση ανθρωπιάς, μιλήσαμε με την αγαπημένη μας ερμηνεύτρια.

Δεν είναι φιλανθρωπία, είναι ύψιστη ανάγκη η στήριξη στα συσσίτια.

Ποια τραγούδια θα απολαύσουμε στο πρόγραμμα κυρία Φαραντούρη την ερχόμενη Τετάρτη;

“Θα ερμηνεύσω τραγούδια του Μίκη, θα ερμηνεύσω Λόρκα, θα τραγουδήσω την Περσεφόνη του Μάνου Χατζιδάκη , τον Κεμάλ, θα πούμε τραγούδια από την Κάτω Ιταλία, τραγούδια του Πορτοκάλογλου, του Μικρούτσικου, της Λένας Πλάτωνος από το δίσκο μας «Τρίτη πόρτα». Μαζί μου θα τραγουδήσει η Vivian Daglas η οποία είναι εξαιρετική ερμηνεύτρια. Έχουμε ήδη έτοιμο το πρόγραμμα με τη διεύθυνση βέβαια του Αχιλλέα Γουαστωρ του καταπληκτικού αυτού πιανίστα,  θα έχουμε επίσης σαξόφωνο, βιολοντσέλο κοντραμπάσο, θα είναι μια πολύ καλή περιήγηση σε όλο το ελληνικό τραγούδι, από τα παλαιότερα κομμάτια μέχρι τα σημερινά τα νεότερα.

Η τέχνη βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο.

Θεωρώ πως είναι ανάγκη να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε τα συσσίτια που τόσος κόσμος τα έχει ανάγκη, τόσος κόσμος χρειάζεται ένα πιάτο φαγητό. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι καλλιτέχνες είναι να δώσουμε τις εισπράξεις για να ενισχυθούν. Είναι η ύψιστη ανάγκη. Γιατί δεν μπορούμε να ζούμε και δίπλα μας να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πεινούν, άνθρωποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Είναι άδικο , είναι απαράδεκτο σε μία κοινωνία να υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε, ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι παρών πρέπει να δώσει τη στήριξή του. Να δείξουμε αλληλεγγύη. Όταν ήρθε και μου έκανε την πρόταση η αντιδήμαρχος Γαλατσίου να  κάνω αυτή τη συναυλία  είπα χωρίς δεύτερη σκέψη “πολύ ευχαρίστως”.

Μια αγνή και όμορφη κίνηση. Τον τελευταίο καιρό ακούγαμε μονάχα για ύποπτα συσσίτια με σκοπιμότητες πολιτικές…

“Εννοείτε προφανώς τα συσσίτια που κάνει η Χρυσή αυγή, μόνο για Έλληνες. Όλοι είναι άνθρωποι και ίσοι στη ζωή. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, εμείς δεν συμφωνούμε και είμαστε αντίθετοι σ’ αυτά. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να καταλύσουν την δημοκρατία! Γιατί είμαστε εμείς ο περιούσιος λαός του κόσμου; Οι άλλοι δεν είναι άνθρωποι δηλαδή; Φυσικά, διαφωνώ όπως και κάθε σοβαρός και σκεπτόμενος άνθρωπος διαφωνεί, όπως και κάθε άνθρωπος που έχει συναισθήματα. Πιστεύω ότι η χρυσή αυγή θα τα βρει μπροστά της. Και οι άνθρωποι όταν ψηφίζουν κάτι πρέπει να προσέχουν.  Άλλα τους λένε και άλλα πρεσβεύουν.

Εμείς οι καλλιτέχνες θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προσφέρουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε. Και δεν είμαι μόνο εγώ, είναι πολλοί οι συνάδελφοι που θα ξεκινήσουν ανάλογες κινήσεις με τη δική μας. Είναι θεωρώ, προτεραιότητα μας. Και δεν είναι φιλανθρωπία είναι ύψιστη ανάγκη”.

info!

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, ώρα 20.30

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 7282333

Εισιτήρια: Από 9 ευρώ

Προπώληση: Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής, Καταστήματα “Public”

Σχετικά άρθρα