Οδηγός φλερτ για... παχουλούς/ες: Πώς να έχεις αυτοπεποίθηση  thumbnail

Σοφία, αναγνώστρια του boro.gr

Καλησπέρα σας. Θέλω τη συμβουλή σας για ένα θέμα που με βασανίζει πολύ καιρό. Για αρκετά μεγάλο διάστημα μου αρέσει ένα αγόρι που βρίσκεται στην ίδια σχολή με μένα αλλά σε διαφορετική ειδικότητα κι μου είναι πολύ δύσκολο να τον πλησιάσω Επειδή έχω κάποια επιπλέον κιλά δεν έχω σχεδόν καθόλου αυτοπεποίθηση κι φοβάμαι να του μιλήσω επειδή είμαι σίγουρη για την απόρριψη του. Αφού για να μάθω α

Οδηγός φλερτ για… παχουλούς/ες: Πώς να έχεις αυτοπεποίθηση

Aναγνώστριά μας ρωτά 


Καλησπέρα σας. Θέλω τη συμβουλή σας για ένα θέμα που με βασανίζει πολύ καιρό. Για αρκετά μεγάλο διάστημα μου αρέσει ένα αγόρι που βρίσκεται στην ίδια σχολή με μένα αλλά σε διαφορετική ειδικότητα κι μου είναι πολύ δύσκολο να τον πλησιάσω Επειδή έχω κάποια επιπλέον κιλά δεν έχω σχεδόν καθόλου αυτοπεποίθηση κι φοβάμαι να του μιλήσω επειδή είμαι σίγουρη για την απόρριψη του. Αφού για να μάθω ακόμη κι το όνομά του έβαλα ως μέσω τον φίλο του ντρέπομαι πολύ αλλά κι αυτός δεν έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον μόνο κάτι λίγα κοιτάγματα αραιά  κι πού. Γι αυτό φοβάμαι να κάνω κίνηση πιστεύω πως δεν θα του αρέσω κι κάθε φορά που κοιτάει αλλάζω δρόμο ή γελάω αμήχανα βέβαια νομίζω πως κάτι έχει καταλάβει ο φίλος του γιατί τις προάλλες όταν με είδε τραγουδούσε ένα τραγούδι με νόημα δεν κάνει κι εκείνος κάτι μόνο κάποιες ματιές κι ένα φτιάξιμο στο μαλλί δεν δηλώνουν τίποτα. Έτσι μένω άπραγη χωρίς πρώτη κίνηση Τι να κάνω για να τον γνωρίσω κι να μιλήσουμε. Μπορείτε να μου πείτε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.


Στο ερώτημά σας απαντά ο Τηλέμαχος Κραμπής, Ψυχολόγος


Αρόδος, Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας


Όπως αναφέρατε και εσείς η ίδια το προβλημά σας ξεκινάει από την χαμηλή αυτοεκτίμηση σας λόγω των παραπάνω κιλών των οποίων θεωρείται ότι έχετε. Αρχικά θα μπορούσατε  να εντοπίσετε όλα εκείνα τα θετικά χαρακτηριστικά εσωτερικά ή εξωτερικά που θα σας δώσουν αυτοπεποίθηση για τον εαυτό σας και θα σας βοηθήσουν να κάνετε εσείς την πρώτη κίνηση και να έρθετε σε επαφή με το συγκεκριμένο άτομο. Σκεφτείτε ίσως πως ο λόγος που μπορεί το άλλο άτομο να μην έρχεται σε επαφή μαζί σας είναι ακριβώς επειδή αισθάνεται τα ίδια πράγματα με εσάς ή φοβάται την απόρριψη. Αναρωτηθείτε επίσης πως θα μπορούσατε να διαχειριστείτε μια τυχόν απόρριψη. Πολλές φορές τα άτομα δεν καταφέρνουν να συνάψουν σχέσεις επειδή τελικά δεν κατάφεραν να βρουν έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας. Η εμφάνιση δεν παίζει πάντα τον καθοριστικό ρόλο για την διατήρηση μια σχέσης. Ακόμα και εσείς η ίδια μπορεί να καταλάβετε στην πορεία ότι αυτό το άτομο δεν ταίριαζε σε εσάς. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα  να θυμάστε ότι θα έχετε κερδίσει το συναίσθημα της αυτοπεποίθησης να τολμήσετε πρώτη. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X