Χορτοφαγική πίτσα χωρίς γλουτένη

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><span style="text-decoration: underline;">Για τη ζύμη</span> <br /></span></p>
<p><span style="font-size: small;">2 κούπες αλεύρι από φαγόπυρο</span></p>
<p><span style="font-size: small;">1 φακελάκι ξηρή μαγιά χωρίς γλουτένη</span></p>
<p><span style="font-size: small;">¼ κ.γ. αλάτι</span></p>
<p><span style="font-size: small;">¼ κ.γ. ζάχαρη</span></p>
<p><span style="font-size: small;">1 κούπα ζεστό νερό</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Λίγο ελαιόλαδο  </span></p>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για τη γέμιση </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Μανιτάρια (προτιμήστε τα λευκά, αλλά μπορείτε να βάλετε 2 ειδών -πλευρώτους και λευκά) </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Κουρκουμάς</span></p>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για τη σάλτσα πέστο</span></p>
<p><span style="font-size: small;">½ φλιτζάνια φυστίκια Αιγίνης (και λίγα κουκουνάρια για πασπάλισμα στο τέλος)</span></p>
<p><span style="font-size: small;">1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μέντα</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Βασιλικό </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Μαϊντανό</span></p>
<p><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδο</span></p>
<p><span style="font-size: small;">½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή όσο χρειαστεί)</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αλάτι </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πιπέρι</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Χυμό από 1 λεμόνι  </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το χλιαρό νερό και την ξηρή μαγιά με το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατέψτε και στη συνέχεια αφήστε για 10 λεπτά να φουσκώσει. Έπειτα προσθέστε λίγο-λίγο το αλεύρι και το λάδι, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει ζυμάρι. Αν χρειάζεται, προσθέστε επιπλέον λάδι ή αλεύρι, μέχρι η ζύμη να γίνει   ομοιόμορφη  και να μην «κολλάει» στα χέρια σας. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο, σκεπάζοντας τη με μία πετσέτα. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να τη βάλετε και στην κατάψυξη και να τη χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε. </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Για το πέστο: Ρίξτε όλα τα μυρωδικά, τα φιστίκια Αιγίνης και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ. Σιγά σιγά προσθέστε ελαιόλαδο σταματώντας και ξαναξεκινώντας το μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ένα  απαλό πατέ.  Συνεχίστε προσθέτοντας λίγο λάδι και το χυμό λεμονιού, ώστε το μείγμα να είναι λίγο υγρό. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Κλείστε το σ’ ένα βαζάκι και αφήστε το περίπου 30 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν τα μυρωδικά και να αναδυθούν τα αρώματά τους. μανιτάρια   </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Για τα μανιτάρια: Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια και σοτάρετέ τα σε λίγο ελαιόλαδο και σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνοντας φρέσκο κουρκουμά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήστε τα στην άκρη.Ανοίξτε τη ζύμη της πίτσας με έναν χοντρό πλάστη, τοποθετήστε την σε αντικολλητικό ταψάκι (ειδικό για πίτσα) και απλώστε το πέστο. Ρίξτε τα μανιτάρια και ψήστε την πίτσα σε 180οC για 15-20 λεπτά. </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Δέσποινα Μαρσέλο, Κλινικός διαιτολόγος </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<p><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/159406/pitsa-me-dyo-epikalypseis" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Πίτσα με δύο επικαλύψεις</span></a></span></p>
<p><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/153547/zymh-pitsas-apo-ta-xerakia-sas" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Ζύμη πίτσας απο τα χεράκια σας</span></a></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα