Winter warm

<p><span class="thirtyfive">Έ</span><span>να ζεστό χειμωνιάτικο κοκτέιλ με βάση το μπράντι.</span></p>
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>60 ml μπράντι ή κονιάκ ή Metaxa</li>
<li>20 ml Cointreau ή Grand Marnier (το κίτρινο)</li>
<li>1/2 κουτ. γλυκού μέλι</li>
<li>ελάχιστη κανέλα σε σκόνη</li>
<li>1 λεπτή λωριδίτσα από φλούδα πορτοκαλιού (ακέρωτου) – για να βγάλουμε τη φλούδα, μπορούμε να «ξυρίσουμε» ελαφρώς το πορτοκάλι με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες· έτσι αποφεύγουμε να βγάλουμε μαζί και την λευκή εσωτερική μεμβράνη, που είναι κάπως πικρή</li>
</ul>
<div><span>Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπρίκι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας παράλληλα με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί το μέλι και να γίνει το μείγμα χλιαρό. Δεν αφήνουμε να βράσει ούτε να κάψει πολύ, γιατί μπορεί να «ανάψει». Αδειάζουμε το ποτό σε ένα ποτήρι για μπράντι ή σε άλλο της αρεσκείας μας.</span></div>
<div><span><br /></span></div>
<div>gastronomos.gr </div>
</div>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα