Έρχεται ο Ίθαν Χοκ στην Ελλάδα!

 

Ο Ίθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελπί εγκαινιάζουν το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας στο Σινέ Θησείο. Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, ανοίγει φέτος τις πύλες του στις 11 Ιουνίου 2013 με την προβολή της ταινίας «Πριν τα Μεσάνυχτα» («Before Midnight»), μία επίσημη πρεμιέρα, στην οποία θα παραστούν ο σκηνοθέτης της Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, οι πρωταγωνιστές Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί, οι Έλληνες ηθοποιοί Ξένια Καλογεροπούλου και Γιάννης Παπαδόπουλος, οι σκηνοθέτες Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη και Πάνος Κορώνης – οι οποίοι παίζουν δυο απολαυστικότατους ρόλους – καθώς και η Αριάν Λαμπέντ ενώ στην ταινία συμμετέχει και ο Ουώλτερ Λάσελιε, ο θρυλικός φωτογράφος του Ζορμπά. Η ταινία είναι ελληνική παραγωγή -της Faliro House – και θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Feelgood Entertainment στις 13 Ιουνίου.

Η «άλλη Αθήνα»

Για την κάλυψη της πρεμιέρας έχουν προσκληθεί δημοσιογράφοι από πολλά διεθνή μέσα, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στην «άλλη Αθήνα», την Αθήνα του πολιτισμού και της Ιστορίας, την Αθήνα που αντιστέκεται στην κρίση και τον φόβο των ημερών, την Αθήνα που αγαπάμε.  Παραγωγές όπως το «Πριν τα Μεσάνυχτα» αποδεικνύουν ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να συναντήσει τον πολιτισμό και να βοηθήσει καθοριστικά την ανάπτυξη της χώρας.Εικόνες από τη Μεσσηνία με αφορμή ένα κινηματογραφικό ειδύλλιο που κρατά δύο δεκαετίες, φέρνει στην οθόνη το επίσημο τρέιλερ της ταινίας «Πριν τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, η οποία θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες στις 13 Ιουνίου.

 

Η κάμερα ακολουθεί αυτήν τη φορά τους Τζέσι (Ίθαν Χοκ) και Σελίν (Ζιλί Ντελπί) στην Ελλάδα υπό τους ήχους του κομματιού «Για ένα τανγκό» (Χάρις Αλεξίου). Το ζευγάρι συναντήθηκε το 1995 σε ένα ταξίδι στη Βιέννη («Πριν το ξημέρωμα»), ενώθηκε ξανά στο Παρίσι το 2004 («Πριν το ηλιοβασίλεμα») και επιστρέφει φέτος στη Μεσσηνία.Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Λινκλέιτερ πραγματοποιήθηκαν στην Καρδαμύλη και συγκεκριμένα στο σπίτι του φιλέλληνα συγγραφέα Πάτρικ Λι Φέρμορ και σε άλλες τοποθεσίες της περιοχής.

«Ηταν υπέροχη εμπειρία που βρεθήκαμε ξανά όλοι μαζί, αυτήν τη φορά στην πανέμορφη Ελλάδα, και επισκεφθήκαμε και πάλι τη ζωή της Σελίν και του Τζέσι εννέα χρόνια μετά τη σκηνή στην οποία ο Τζέσι επρόκειτο να χάσει την πτήση του από το Παρίσι», έλεγαν σε κοινή δήλωσή τους ο σκηνοθέτης και το πρωταγωνιστικό δίδυμο.

Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου και έλαβε θετικές κριτικές.

Σχετικά άρθρα