Stollen

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li><span>340 </span>γρ. αλεύρι σκληρό</li>
<li><span>7 </span>γρ. μαγιά</li>
<li><span>40 </span>γρ. καστανή ζάχαρη</li>
<li><span>1 </span>αυγό , ελαφρώς χτυπημένο</li>
<li><span>40 </span>γρ. βούτυρο λιωμένο</li>
<li><span>150 ml χλυαρό</span> γάλα </li>
<li><span>250 </span>γρ. αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα</li>
<li><span>4 </span>κ.σ. λικέρ πορτόκαλι η κονιάκ</li>
<li><span>100 </span>γρ. φυστίκια</li>
<li><span>50 </span>γρ. αποξηραμένα cranberries </li>
<li><span>100 </span>γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη</li>
<li><span>2 </span>κ.γ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα</li>
</ul>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο και το γάλα και ζυμώνουμε με το γάντζο για 5 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία ελαστική ζύμη. </li>
<li>Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ που τo έχουμε αλείψει με λάδι. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα. Παράλληλα βάζουμε τα βερίκοκα με το λικέρ μέσα σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά και μετά αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα. </li>
<li>Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα φυστίκια μέχρι να διαλυθούν τελείως. Προσθέτουμε τα cranberries, τη λευκή σοκολάτα, τα βερίκοκα και χτυπάμε ξανά στο μούλτι. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα και σχηματίζουμε έναν κορμό 25 εκ. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά μέχρι να σφίξει. </li>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο μήκους 28Χ18 εκ.</li>
<li>Βάζουμε τη γέμιση στη μέση κατά μήκος της ζύμης και από την αριστερή πλευρά με ένα πινέλο αλείφουμε με νερό τις άκρες και τοποθετούμε από πάνω την δεξιά πλευρά της ζύμης.</li>
<li>Πιέζουμε ελαφρά έτσι ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους και αφήνουμε το γλυκό για μισή ώρα σκεπασμένο με πετσέτα μέχρι να φουσκώσει.</li>
<li>Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει και να φουσκώσει. </li>
<li>Κρυώνουμε πάνω στη σχάρα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.</li>
</ul>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα