Κυτταρίτιδα: Οι 6 τροφές που την επιδεινώνουν

<div class="itemIntroText">
<p style="text-align: justify;"><strong>Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην δίνει τη δική της… μάχη με το φλοιό πορτοκαλιού! Ακόμη και τα μοντέλα έχουν κυτταρίτιδα, καθώς δεν εμφανίζεται μόνο λόγω των παραπανίσιων κιλών, αλλά είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού κληρονομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.</strong></p>
</div>
<div class="itemFullText" style="text-align: justify;">
<p>Οι προσπάθειες αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας με γυμναστική και κρέμες θα πέσουν στον κενό εάν πρώτα δεν διαμορφωθεί σωστά η διατροφή.</p>
<p>Δείτε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει βγάλετε από τη ζωή σας και με ποιες θα πρέπει να τις αντικαταστήσετε προκειμένου να βελτιώσετε την όψη του δέρματος.</p>
<p><strong>1. Αλλαντικά</strong></p>
<p>Τα αλλαντικά είναι φορτωμένα με αλάτι, το οποίο είναι γνωστό πως συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών. Η κατακράτηση έχει σαν αποτέλεσμα να εντείνεται η όψη φλοιού πορτοκαλιού.</p>
<p><strong>Εναλλακτική:</strong> Προτιμήστε προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι) και συνδυάστε τα με ενυδατικά φρούτα και λαχανικά και φυσικά με άφθονο νερό.</p>
<p><strong>2. Έτοιμες σούπες</strong></p>
<p>Είναι μια γρήγορη λύση για τα βράδια του χειμώνα, όμως τα περισσότερα προϊόντα που διατίθενται σε κονσέρβα περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες αλατιού.</p>
<p><strong>Εναλλακτική:</strong> Ετοιμάστε τη δική σας σούπα χρησιμοποιώντας φρέσκα λαχανικά, κοτόπουλο και άφθονα μπαχαρικά.</p>
<p><strong>3. Αναψυκτικά και λοιπά ποτά με πολλή ζάχαρη</strong></p>
<p>Όσο περνούν τα χρόνια, μειώνονται τα επίπεδα κολλαγόνου στον οργανισμό. Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που κάνει το δέρμα λείο και απαλό. Η απώλεια κολλαγόνου αποτελεί αναπόφευκτη συνέπεια της διαδικασίας γήρανσης, θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η ζάχαρη επιταχύνει την απώλεια της πρωτεΐνης, άρα επιδεινώνει την όψη του δέρματος. Αν και η ζάχαρη βρίσκεται παντού, από το ψωμί και τα δημητριακά έως τα γαλακτοκομικά, θα πρέπει να αποφεύγετε προϊόντα με μεγάλες ποσότητες πρόσθετης ζάχαρης, όπως τα αναψυκτικά και οι έτοιμοι χυμοί.</p>
<p><strong>Εναλλακτική:</strong> Εάν θέλετε να απολαμβάνετε πότε-πότε ένα αναψυκτικό, προτιμήστε τουλάχιστον όσα περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης και ελάχιστες θερμίδες.</p>
<p><strong>4. Έτοιμες σάλτσες</strong></p>
<p>Είτε πρόκειται για σάλτσες τομάτας για τα μακαρόνια είτε για σάλτσες που προσθέτετε σε σαλάτες, τέτοιου είδους επεξεργασμένα προϊόντα σάς φορτώνουν με περιττές ποσότητες ζάχαρης και αλατιού.</p>
<p><strong>Εναλλακτική:</strong> Φτιάξτε τις δικές σας σάλτσες για μακαρόνια με φρέσκια τομάτα και προσθέστε στις σαλάτες λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι ή ξύδι.</p>
<p><strong>5. Πίτσα</strong></p>
<p>Μια διατροφή πλούσια σε ανθυγιεινά λιπαρά, όπως αυτά που βρίσκονται στην πίτσα, δυσκολεύουν την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση. Αποτέλεσμα είναι να αποδυναμώνονται οι συνδετικοί ιστοί και η κυτταρίτιδα να γίνεται πιο εμφανής.</p>
<p><strong>Εναλλακτική:</strong> Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πρόχειρο φαγητό με εξίσου νόστιμα σπιτικά γεύματα. Αναζητήστε συνταγές για σπιτική πίτσα ή σπιτικά μπέργκερ που θα φτιάξετε με αγνά υλικά της επιλογής σας.</p>
<p><strong>6. Λευκό ψωμί</strong></p>
<p>Ο οργανισμός μετατρέπει τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, λευκά ζυμαρικά κ.λπ.) σε γλυκόζη, η οποία καταστρέφει το κολλαγόνο του δέρματος.</p>
<p><strong>Εναλλακτική:</strong> Προτιμήστε τα προϊόντα ολικής άλεσης αντί για το λευκό ψωμί και τα λευκά ζυμαρικά.</p>
</div>
<div style="overflow: hidden; color: #000000; background-color: #ffffff; text-decoration: none; text-align: justify;"> </div>

Σχετικά άρθρα