4 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις!

Μαχαιρίτσας, Μπάσης, Πέτα, Active Member στο Ίλιον!

Ο Δήμος Ιλίου με γνώμονα τη διαρκή αναβάθμιση της ζωής στην πόλη και την τόνωση της τοπικής αγοράς, φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Ευρωπαϊκό θεσμό «Λευκή Νύχτα» και διοργανώνει τη δική του γιορτή με κεντρικό μήνυμα «Ίλιον, Φιλόξενη Πόλη – Φωτεινή Νύχτα», το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.

Από τις 7.00 το απόγευμα μέχρι το πρωί τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοικτά με μεγάλες εκπτώσεις, ενώ τέσσερεις μουσικές σκηνές με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Δημήτρης Μπάσης, Ελένη Πέτα, Ζωή Παπαδοπούλου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ορχήστρα ΕΜΜΕΤΡΟΝ, Active Member, Πέτρος Λούκας Χαλκιάς κ.ά., θα δημιουργήσουν μια γιορτινή και χαρούμενη ατμόσφαιρα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μουσικών ακουσμάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, νεανικά συγκροτήματα, θέατρο δρόμου, θέατρο σκιών, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, γκράφιτι, έκθεση βιβλίου και αθλητικές δραστηριότητες, ενώ στη γιορτή συμμετέχουν οι πολιτιστικοί – ενθικοτοπικοί σύλλογοι και φορείς της πόλης. Ο Δήμος Ιλίου, περιμένει τους επισκέπτες να δώσουν το δικό τους ιδιαίτερο χρώμα και φως σε αυτή τη γιορτή, συνδυάζοντας τις αγορές τους με τη διασκέδαση και την ξεγνοιασιά.

Ελευθερία Αρβανιτάκη

«Μια φορά συμβαίνει…»

Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2013

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.  Κάθε συναυλία της είναι μοναδική. Κάθε συνάντησή της  με το κοινό είναι γεμάτη δυνατές στιγμές. Μέσα από την φωνή της, οι επιθυμίες απολαμβάνουν τον εαυτό τους και κανείς δεν ξέρει πώς να τραβήξει την διαχωριστική γραμμή, ανάμεσα στη χαρά ή τη λύπη και την μουσική.

Μια ευδιάθετη και βαθιά βόλτα στη συγκίνηση των μεγάλων της τραγουδιών, στο λόγο κορυφαίων ποιητών και στιχουργών, αλλά και σε τραγούδια γεμάτα κέφι και ρυθμό. Η μεγάλη αυτή ερμηνεύτρια, κάνει την παράδοση να είναι σημερινή και μας συστήνει νέους ήχους και ρυθμούς. Πότε σε ανοιχτά θέατρα και πότε σε κλειστούς χώρους, μας θυμίζει ρεμπέτικα από τη μία ενώ “τζαζάρει” από την άλλη με την ίδια πίστη.

Μια φορά συμβαίνει…ένα πρόγραμμα «best of» δικό της, με τραγούδια από το πολυαναμενόμενο νέο της CD αλλά και μουσικές διαδρομές από το Μανώλη Χιώτη και τον Μάνο Χατζιδάκι, με βάση την πενταμελή της μπάντα και τις καινούργιες ενορχηστρώσεις του Θωμά Κωνσταντίνου και του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη.

Πληροφορίες

Που: Πολιτιστικός χώρος Αμαλιείου,Μαρούσι «Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2013», Κηφισίας 219

Πότε: Δευτέρα,1 Ιουλίου

Ώρα: 21:30

Τιμές εισιτηρίων: 10€ προπώληση, 13€ την ημέρα της συναυλίας

Προπώληση: Περίπτερο φεστιβάλ πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (σταθμός ΗΣΑΠ), περίπτεροVIVA ATHENS MALL & Viva.gr

Locomondo

10 χρόνια live

Τεχνόπολις – Γκάζι

Μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία των Locomondo την Δευτέρα 1η Ιουλίου στην “Τεχνόπολη” δήμου Αθηναίων για να γιορτάσουν τα 10 χρόνια live!

Οι Locomondo είναι σήμερα ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά συγκροτήματα στην Ελλάδα.
Το όνομα μεταφρασμένο θα πει “τρελός κόσμος” (loco = τρελός στα ισπανικά, mondo = κόσμος στα ιταλικά). Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς που συνδυάζονται κυρίως με ελληνικό στίχο και συχνά με στοιχεία από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Πληροφορίες

Η “Τεχνόπολη” δήμου Αθηναίων και το “Public” Συντάγματος, θα προπωλούν εισιτήρια των 8 (προπώληση) και των 10€ ! Σημεία προπώλησης: Τεχνόπολις, καταστήματα Public, www.viva.gr, καταστήματα Παπασωτηρίου, κατάστημα Gorilla, τηλεφωνικά στο 13855.

17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο ΟΑΚΑ

Το 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, η μεγαλύτερη αντιρατσιστική γιορτή της πόλης, υψώνει τη σημαία της ισότητας, σηκώνει το όπλο της αλληλεγγύης και καλεί για μαζικά, ηχηρά, δυνατά «όχι» στη ρατσιστική βία, «όχι» στην περιστολή των δικαιωμάτων Ελλήνων και Μεταναστών, «όχι» στην απαξίωση της κοινωνίας. Με μια τριήμερη γιορτή στην καρδιά της Αθήνας γεμάτη μουσικές, ιστορίες και γεύσεις από όλες τις γωνιές της γης, θα έχουμε και φέτος την ευκαιρία για παράλληλη κουβέντα, ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα παρευρεθούν είναι ο Διονυσης Τσακνης, η Μάρθα Φριντζήλα και ο Ορφέας Περίδης.

Ορφέας Περίδης: Η παράσταση του Ορφέα Περίδη στηρίζεται σε μια επιλογή τραγουδιών απ’ τα εννέα προσωπικά του άλμπουμ, από τραγούδια συμμετοχές, αδισκογράφητο υλικό και μελοποιημένα ποιήματα. Επίσης θα ακουστούν τραγούδια απ το πρώτο προσωπικό CD της Εύας Ατματζίδου (Μάταιο Ροζ) και του Αλέξανδρου Ιακώβου (Κάτι καινούργιο απ τα παλιά) που θα ερμηνεύσουν οι ίδιοι.

Διονύσης Τσακνής: Ο Διονύσης Τσακνής σπούδασε οικονομικές επιστήμες και μουσική  και τον κέρδισε η δεύτερη. Για δύο χρόνια δίδαξε θεωρητικά της μουσικής στο δημοτικό ωδείο της πόλης του, την Καρδίτσα. Έχει εκδώσει 23 δίσκους, έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Έχει αποσπάσει τρία βραβεία για τη μουσική του (δύο για το θέατρο και ένα για το τραγούδι) και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συναδέλφους του συνθέτες και στιχουργούς, αναμένοντας όπως πάντα, καινούριες συνεργασίες, ενώ τραγούδια του έχουν τραγουδηθεί από άξιους και δημοφιλείς τραγουδιστές, τραγουδίστριες και ηθοποιούς.

Μάρθα Φριντζήλα: Στo soundtrack της μουσικής παράστασης της Μάρθας Φριντζήλα και των Kubara Project ακούγονται τραγούδια των σπουδαιότερων Ελλήνων και ξένων συνθετών των δύο τελευταίων αιώνων, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας και του κόσμου.

Πληροφορίες

Το εισιτήριο ενίσχυσης για την κάλυψη των εξόδων του Φεστιβάλ είναι 5 ευρώ ενώ υπάρχει και τριήμερο εισιτήριο με 10 ευρώ.

Η είσοδος για μετανάστες/ριες και πρόσφυγες είναι δωρεάν.

28, 29 και 30 Ιουνίου 2013

Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ (Στάση ΗΣΑΠ Ειρήνη)

Σχετικά άρθρα