Μοσχαράκι στη γάστρα

<p><strong><span>Υλικά</span></strong><br /><span>2 κιλά μοσχαράκι, σπάλα, σε κύβους (πλευρά: 5 εκ.)</span><br /><span>250 γρ. ντοματάκια κονκασέ από κονσέρβα, ψιλοκομμένα </span><br /><span>600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες </span><br /><span>και κομμένες κυδωνάτες  </span><br /><span>6 κ.σ. ρίγανη </span><br /><span>150 ml έ.π. ελαιόλαδο </span><br /><span>100 γρ. κουκουνάρια </span><br /><span>200 γρ. σκληρό κίτρινο τυρί (τύπου Δανίας), σε κύβους  </span><br /><span>αλάτι &amp; πιπέρι</span></p>
<p><span><strong><span>Εκτέλεση</span></strong><br /><span>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις). Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το φαγητό σε μια μεγάλη γάστρα, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Με μια κουτάλα μεταφέρουμε τα υγρά του φαγητού σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό περιχύνοντας με τη σάλτσα ή βάζουμε τη σάλτσα στο πλάι σε μια σαλτσιέρα. </span><br /><br /><span><span><strong><br /></strong></span></span></span><strong>TIP:</strong> Για επιπλέον γεύση, προσθέστε στα υλικά 1 φλ. κάστανα, καθαρισμένα, 1 φλ. αποξηραμένα σύκα, χοντροκομμένα, και 1 μήλο σε φέτες.</p>
<p>alatikaipiperi.gr</p>

Σχετικά άρθρα