Wine sour

<p><span class="thirtyfive">Λ</span><span>ευκό κρασί έχεις; Λεμόνι; Μέλι; Τότε μόνο το γκρέιπφρουτ λείπει για αυτό το χειμωνιάτικο, γλυκόξινο κοκτέιλ.</span></p>
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>60 ml λευκό ξηρό κρασί</li>
<li>20 ml χυμός λεμονιού</li>
<li>1 γεμάτο κουτ. γλυκού μέλι</li>
<li>1 κομμάτι (φετάκι) γκρέιπφρουτ</li>
</ul>
</div>
<div> </div>
<div><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span><span> </span></div>
<div><span><br /></span></div>
<div><span>Βάζουμε το γκρέιπφρουτ στο σέικερ και το πιέζουμε λίγο με ένα μικρό γουδοχέρι ή με ένα κουτάλι ώστε να βγάλει τους χυμούς του. Προσθέτουμε μπόλικα παγάκια και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ψηλόλιγνο ποτήρι της σαμπάνιας. Αν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε με ένα κομματάκι από φλούδα λεμονιού (το βγάζουμε «ξυρίζοντας» τη φλούδα με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες ή με το ειδικό εργαλείο για ξύσμα, που θα βρούμε σε καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας. Φροντίζουμε το λεμόνι που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ακέρωτο, δηλαδή να μην είναι εμβαπτισμένο σε παραφίνη).</span></div>
<p><span>oinoxoos.net</span></p>

Σχετικά άρθρα