Κόντρα στο ρεύμα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος - Τι δήλωσε για το σύμφωνο συμβίωσης thumbnail

Κόντρα στο ρεύμα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος – Τι δήλωσε για το σύμφωνο συμβίωσης

Την ώρα που πολλοί ιεράρχες αντιδρούν στο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών και καταφέρονται κατά των γκέι και των λεσβιών, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, πάει… κόντρα στο ρεύμα, εκφράζοντας την αγάπη και την συμπόνια του στους ομοφυλόφιλους.


«Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει και γι’ αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή, και όχι η βία και η απόρριψη» τονίζει σε συνέντευξη του στο www.tharrosnews.gr.


Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος είναι και επίκουρος καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπενθυμίζει τα λόγια του Ιησού Χριστού, τονίζοντας ότι η Εκκλησία δεν δέχεται ότι αμαυρώνει το μυστηριακό χαρακτήρα του Γάμου και αλλοιώνει λειτουργικά το θεσμό της οικογένειας.


«Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Χριστός αντιμετώπισε την αμαρτωλή γυναίκα της Ευαγγελικής περικοπής, χαρακτηρίστηκε από το λόγο Του, “ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω”. Αυτός ο κανόνας αποτελεί τη διοικούσα γραμμή για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφερόμεθα προς κάθε άνθρωπο και συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από την ετερότητα ή τη διαφορετικότητά του. Η Εκκλησία δεν… απορρίπτει τα πρόσωπα, αλλά τα σέβεται στο πλαίσιο των ελεύθερων επιλογών και των δικαιωμάτων τους. Εκείνο που δεν μπορεί να αποδεχθεί η Εκκλησία είναι την κάθε μορφή συμφώνου, η οποία αμαυρώνει το μυστηριακό χαρακτήρα του Γάμου και αλλοιώνει λειτουργικά το θεσμό της οικογένειας», λέει χαρακτηριστικά.


Στην ίδια συνέντευξη ο κ.Χρυσόστομος, απαντώντας σε ερώτηση για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας, λέει πως «δεν μπορεί να απαντηθεί μονολεκτικά με ένα ναι ή ένα όχι», παραδεχόμενος ότι πρόκειται για ένα θέμα «πολυσύνθετο, πολυδιάστατο και αρκετά περίπλοκο». «Εξαιτίας ακριβώς αυτής της δυσκολίας απαιτείται διάλογος μεταξύ Εκκλησίας – Πολιτείας, ο οποίος, για να είναι ουσιαστικός, θα πρέπει να εμπνέεται από την αλήθεια και την εμπιστοσύνη», προσθέτει.


Σε ό,τι αφορά την εκκλησιαστική περιουσία  ο μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρει ότι η «Εκκλησία φορολογείται τόσο για την ακίνητη περιουσία της όσο και για τα έσοδά της και, μάλιστα, στο πλαίσιο των φορολογικών υποχρεώσεων που υφίσταται σε κάθε Ν.Π.Δ.Δ. Παράλληλα προς αυτή τη φορολόγηση προσφέρει το κοινωνικό και προνοιακό έργο, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, έργο το οποίο θα έπρεπε να προσφέρει το λεγόμενο κράτος πρόνοιας».


Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος εκφράζει στην ίδια συνέντευξη, την αντίθεση του με την αποτέφρωση των νεκρών, ενώ μιλώντας για την οικονομική κρίση της Ελλάδας, τονίζει πως για να επιλυθεί απαιτείται η υπέρβαση των μικροπολιτικών επιδιώξεων.


 


star.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X