Θέλεις χρώμα στο σπίτι χωρίς να βάψεις τοίχους;

 

Μπορεί το σπίτι μας να γεμίσει χρώμα αλλά χωρίς να χρειαστεί να βάψουμε τους τοίχους; Σας προτείνουμε έξι εναλλακτικές λύσεις για να κάνετε το χώρο σας πιο χαρούμενο, ξεκινώντας από τις πιο οικονομικές προτάσεις.  

Το άρθρο υπογράφουν το dezigner.gr και ο αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Δημήτρης Φραγκιάς.

 

 

 

 

 

 

Βάψε τις πόρτες και τα παραθυρόφυλλα.  Δώστε τολμηρά χρώματα σε ανοίγματα με κεντρική παρουσία στον χώρο και μετατρέψτε τα σε κινητά έργα τέχνης. Δημιουργείστε εκπλήξεις αφήνοντας χρώμα στην μια μόνο πλευρά.

Άλλαξε κουρτίνες και επέλεξε πολύχρωμα υφάσματα. Εάν η μόδα και το ντύσιμο, σας είναι πιο οικεία από την ζωγραφική, δώστε χρώμα στον χώρο με νέες κουρτίνες. ‘Όπως και στο ρούχο, ο συνδυασμός του υφάσματος του μήκους και του σχεδίου θα καθορίσουν το ύφος του αποτελέσματος.

Επέλεξε χρωματιστά έπιπλα. Οι λευκοί τοίχοι και ανοιχτόχρωμα κλασσικά πατώματα (ξύλο, μάρμαρο, πλακάκι), σας παρέχουν τον τέλειο καμβά ώστε να ζωγραφίσετε μέσα τους επιλέγοντας χρώμα μόνο στα έπιπλα, όπως θα ζωγραφίζατε με μαρκαδόρους σε λευκό χαρτί.

Δώσε χρώμα και στην κουζίνα. Εκμεταλλευτείτε την ποικιλία διαθέσιμων χρωμάτων ντουλαπιών και πάγκων στις σύγχρονες κουζίνες για να δώσετε χρώμα στον χώρο σας χωρίς καμία άλλη επέμβαση.

Βάλε χρώμα στο πάτωμα. Ένα χρωματιστό δάπεδο συνδυασμένο με ανοιχτόχρωμους τοίχους, οροφή και κουφώματα, κάνει το δωμάτιο να δείχνει πιο ευρύχωρο. Φροντίστε η απόχρωση να είναι «φυσική» ακόμα και αν έχετε επιλέξει ένα έντονο χρώμα όπως το κόκκινο.

Δοκίμασε να βάλεις χρώμα στο ταβάνι. Χώροι μικροί σε εμβαδόν με μεγάλο συγκριτικά ύψος, όπως διάδρομοι, κουζινάκια, μικρά WC και υπνοδωμάτια μπορούν να δείξουν χαμηλότερα και οικεία  με χρώμα στο ταβάνι και μόνο.

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα