Τα Πρωτοχρονιάτικα φαγητά που φέρνουν τύχη - ΦΩΤΟ thumbnail

Τα Πρωτοχρονιάτικα φαγητά που φέρνουν τύχη – ΦΩΤΟ

Πολλές από τις παραδόσεις του κόσμου για το βράδυ της Πρωτοχρονιάςπεριστρέφονται γύρω από το φαγητό. Δεν είναι λίγα τα τρόφιμα που επιλέγουν οι άνθρωποι να τρώνε το βράδυ της παραμονής του νέου έτους με την ελπίδα να πάει καλά η χρονιά τους. Τροφές συμβολίζουν τύχη, πλούτο, ευημερία και τοποθετούνται στο γιορτινό τραπέζι προκειμένου ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Ας δούμε στη συνέχεια ποια τρόφιμα φέρνουν γούρι σε διάφορα σημεία του κόσμου.


1. 12 ρώγες σταφύλι, Ισπανία/Πορτογαλία – Η κατανάλωσή τους μόλις το ρολόι χτυπήσει 12 θα φέρει καλή τύχη κάθε μήνα του νέου έτους2. Στρογγυλά σνακ για πρωινό – Την 1η του μήνα στην Αμερική επιλέγουν σνακ σε στρογγυλό σχήμα για να έχει ο νέος χρόνος έναν ολοκληρωμένο και τυχερό κύκλο.3. Χοιρινό στο τραπέζι – Οι περισσότεροι λαοί καταναλώνουν χοιρινό στις γιορτές καθώς θεωρείται το πιο τυχερό κρέας. Το γουρούνι συνδέεται με την ευημερία και την καλή ζωή.4. Ρόδι – Στην Ελλάδα το σπάνε την πρώτη του μήνα και όσο πιο πολλά τα σπόρια του τόση μεγαλύτερη τύχη για τον νοικοκύρη του σπιτιού.5. Ψάρια – Στις χώρες της Ασίας το ψάρι είναι από τα πλέον τυχερά τρόφιμα. Τα λέπια του μοιάζουν με κέρματα, ταξιδεύουν σε ομάδες, κάτι που δηλώνει ευημερία και πλέουν προς τα εμπρός που σημαίνει πρόοδο.6. Noodles – Στην Ιαπωνία την παραμονή τα τρώνε ολόκληρα, χωρίς να τα σπάσουν με το σκεπτικό ότι έτσι όλη η χρονιά θα πάει καλά, χωρίς ατυχήματα και κακές στιγμές.7. Φασόλια πάνω σε χόρτα – Στις χώρες της Ανατολής τα φασόλια πάνω στα πράσινα χόρτα συμβολίζουν τα χαρτονομίσματα.8. Μαυρομάτικα φασόλια – Στον αμερικανικό Νότο τα εν λόγω φασόλια συμβολίζουν τα κέρματα και την καλή τύχη.9. Φακές – Στη Βραζιλία οι φακές συμβολίζουν τον πλούτο και δεν λείπουν από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.10. Βασιλόπιτα – Στην Ελλάδα μια πίτα με νόμισμα στο εσωτερικό της κόβεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα του νέου έτους και μοιράζεται στους συνδαιτυμόνες, εκ των οποίων αυτός που θα το βρει θα είναι και ο τυχερός της χρονιάςwww.enikos.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X