Μικρασιάτικη βασιλόπιτα: Η συνταγή που θα σου φέρει γούρι!

<p><span style="font-size: small;">Αξίζει να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε αφού η γεύση της κουβαλάει όλο το… μεράκι της Μικράς Ασίας.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Υλικά συνταγής </span></p>
<ul class="ingredients">
<li><span style="font-size: small;"><strong>2 ποτήρια νερού </strong>ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>1 ποτήρι του νερού </strong>βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>7</strong> αυγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>1 ποτήρι του νερού</strong> γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>3 ποτήρια του νερού </strong>αλεύρι κοσκινισμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>4 κ.γλ. κοφτά </strong>μπέικιν πάουντερ</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>1 ποτήρι του νερού</strong>αμυγδαλόψιχα σε σκόνη</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>2</strong> βανίλιες</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>1/3 φλ. τσαγιού </strong>κονιάκ</span></li>
<li><span style="font-size: small;"><strong>2</strong> πορτοκάλια (ξύσμα)</span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p><span style="font-size: small;">Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε κάθε φορά ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και το κονιάκ. Τέλος ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδαλόψιχας. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα (για να ξεφορμάρουμε εύκολα) σε  ένα ταψί 30 εκατοστών. Αδειάζουμε το μείγμα. Μπήγουμε το φλουρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα και 10΄. Αφού ψηθεί, αχνίζουμε τη βασιλόπιτα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα