Μπήκαμε στο σπίτι της Merylin Monroe!

Η Merilyn  ήταν μία γυναίκα που ήξερε να κλέβει τις εντυπώσεις και το σπίτι  στο Brentwood του Los Angeles όπου άφησε και την τελευταία της πνοή ήταν εξίσου  εντυπωσιακό. Ο χώρος θυμίζει τη ζωή της. Έκανε πολλές προσπάθειες να είναι όσο πιο όμορφος γίνεται αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει τις “πινελιές” μελαγχολίας.

Το αγόρασε με δάνειο το 1929 δίνοντας περίπου 90.000 δολάρια. Σήμερα το εμπνευσμένο από την Ισπανική αναγέννηση κτίριο έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές με την προσθήκη μάλιστα πρόσθετων δωματίων και αρκετών αλλαγών στη διαρρύθμιση, ωστόσο πολλά σημεία του παραμένουν ίδια.

 

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην εξωτερική διακόσμηση του σπιτού. Δυο τεράστιοι φοίνικες δεσπόζουν πάνω από την πισίνα και η αρχιτεκτονική του κήπου παραμένει σχεδόν ίδια. Λέγεται πως σε αυτή τη πισίνα η Μέρυλιν δεν έκανε ποτέ μπάνιο. Το σπίτι αυτό το αγόρασε έξι μήνες πριν από τον ξαφνικό της θάνατο, η μελαχολική Μέρυλιν φαίνεται πως δεν είχε διάθεση για παιχνίδια…  Είχε μεγάλη όρεξη πάντως να μετατρέψει το κτίσμα σε ένα όμορφο σπιτικό.

Το καθιστικό απεικόνιζε την ψυχοσύνθεσή της Μονρό. Σκούρες επιφάνειες, σκουρόχρωμες ταπετσαρίες, έπιπλα λιτά. Και ένα τεράστιο τζάκι όπου κάποιες στιγμές έβρισκε ζεστασιά.

Η σημερινή ανακαίνιση έφερε πολύχρωμα έπιπλα έδιωξε εκείνες τις ταπετσαρίες, το δωμάτιο γέμισε με περισσότερο φως. Ίσως, αν η Μέρυλιν ζούσε σήμερα να μην ήθελε τόσο χαρούμενο αυτόν το χώρο. Ποιος ξέρει… Το τζάκι της πάντως παρέμεινε το ίδιο. Πλαισιωμένο από πολύχρωμα πλακάκια που εκείνη διάλεξε. Στη ζεστασιά αναζητούσε ευτυχία.

Η Μέριλιν αγαπούσε πολύ τα μεξικάνικα έπιπλα. Λίγο πριν το θάνατό της είχε κάνει ένα ταξίδι στο Μεξικό για να προμηθευτεί σκαμπουδάκια και άλλα μικροέπιπλα καθώς  και έργα τέχνης. Πολλά από αυτά δεν πρόλαβε να τα χρησιμοποιήσει. Ήταν ακόμα μέσα στις κούτες συσκευασίας όταν βρέθηκε το πτώμα της. Ο τελευταίο τσεκ που υπέγραψε ήταν για μια σιφονιέρα αξίας 280 δολαρίων. Ακριβώς την ημέρα πριν το θάνατό της. Ίσως μια μικρή πράξη για να παρηγορήσει τον εαυτό της, για να απαλύνει τον τόσο πόνο, συνηθίζεται πριν το τέλος, είπαν κάποιοι ψυχολόγοι…

Το πρώτο της μέλημα όταν μπήκε στο σπίτι ήταν να σχεδιάσει προσεχτικά την κουζίνα. Το μεξικάνικο στυλ επικρατούσε και εδώ τα πολύχρωμα εκείνα πλακάκια της αγκάλιαζαν τους τοίχους, το νεροχύτη, το παράθυρο. Σήμερα τίποτα ε θυμίζει εκείνη την παλιά κουζίνα. Ο χώρος μεγάλωσε οι τοίχοι γκρεμίστηκαν, ορθώθηκαν καινούργιοι ολόλευκοι τοίχοι διασώθηκαν μόνο τα ξύλινα δοκάρια στο ταβάνι και κάποιες ξύλινες επιφάνειες κάνοντας το χώρο πιο ζεστό.

Το σπίτι  είχε τέσσερα μπάνια και τρεις κρεβατοκάμαρες Στην μία κοιμόταν η ίδια η Monroe στη δεύτερη η  πιστή της οικονόμος Eunice Murray, ενώ την τρίτη τη χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά ως το δωμάτιο για να κάνουν τα τηλεφωνήματά τους.  Σε αυτή την κρεβατοκάμαρα βρέθηκε νεκρή το 1962 στα 36 της χρόνια.

 

 

Το ισπανικό στυλ έχει εξαφανιστεί, μονάχα μίνιμαλ πια και λευκό.

Το πιο ‘’σκοτεινό’’ αστέρι η Μέριλιν έχει φύγει.

 

 

Σχετικά άρθρα