Πρωτότυπες ιδέες για χειροποίητες λαμπάδες!

Το Πάσχα έφτασε και ειδικά για τις νονές επικρατεί ένας πανικός να προλάβουν να πάρουν δώρα και λαμπάδες για τα βαφτιστήρια τους. Φέτος ωστόσο η λαμπάδα μπορεί να είναι οικονομική αλλά και πολύ ιδιαίτερη αφού θα την έχετε φτιάξει εσείς. Τα χειροποίητα δώρα είναι μία έξυπνη και κομψή λύση, ώστε να δώσετε ένα ιδιαίτερο στυλ στη λαμπάδα και να κάνετε το δώρο πιο «προσωπικό».

Ακολουθούν μερικές ιδέες και προτάσεις για να φτιάξετε τις δικές σας χειροποίητες λαμπάδες με υλικά που δεν είχατε σκεφτεί να χρησιμοποιήσετε. Μερικά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι γκοφρέ χαρτί, κορδέλες αλλά και σφουγγάρια από τούλι.

Με τα σφουγγάρια, λύνετε τις άκρες τους και αφού τα «ανοίξετε» τα τυλίγετε γύρω από τη λαμπάδα όπως εσείς θέλετε και συμπληρώνετε με κορδέλες ή κολλάτε κάποιο διακοσμητικό για να τα στερεώσετε στο κερί. Σφουγγάρια τέτοιου είδους υπάρχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ σε αμέτρητα σχέδια και χρώματα.

Αν πάλι θέλετε κάτι πιο απλό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδέλες ή κερωμένο πολύχρωμο σκοινί και να το τυλίξετε γύρω από το σώμα της λαμπάδας ενώ στο δέσιμο να συμπληρώσετε κρεμώντας κάποιο διακοσμητικό.

Οι σκέτες λαμπάδες κυκλοφορούν από μόνες τους σε διάφορα σχέδια και χρώματα, ωστόσο αν «πιάνει το χέρι σας» μπορείτε να πάρετε ένα απλό λευκό κερί και να το ζωγραφίσετε με τους αγαπημένους ήρωες του παιδιού,συμπληρώνοντας με μία κορδέλα.

Για πιο μεγάλα παιδιά μπορείτε να δημιουργήσετε χιουμοριστικές λαμπάδες, χρησιμοποιώντας υφάσματα για να τις ντύσετε με κοστούμι, ή φουστάνια. Προσπαθήστε ωστόσο να αποφύγετε τα πολύ εύφλεκτα υλικά, αφού το κερί προορίζεται για να ανάψει.

 

Τέλος, αν το παιδί στο οποίο θα δώσετε τη λαμπάδα έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση για κάποιον χαρακτήρα καρτούν, μπορείτε να βρείτε ένα μπρελόκ με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, ή ένα λούτρινο σε μέγεθος 10 εκατοστών και να το δέσετε επάνω στη λαμπάδα με χρωματιστές κορδέλες.

Πηγή: i-efimerida.gr

 

 

Σχετικά άρθρα