Βελουτέ με παντζάρια, σελινόριζα & μανιτάρια

<p><strong><span>Υλικά</span></strong><br /><span>2 μεγάλα παντζάρια ή 3 μέτρια, ωμά, </span><span>σε κομμάτια</span><br /><span>4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο</span><br /><span>1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ή 2 μέτρια, χοντροκομμένα</span><br /><span>1 μεγάλη σελινόριζα, σε κομμάτια</span><br /><span>1-2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη</span><br /><span>500 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα </span><span>σε λεπτές φέτες </span><br /><span>3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο</span><br /><span>1 σκελίδα σκόρδο</span><br /><span>αλάτι &amp; πιπέρι</span><br /><br /><span>Για το βούτυρο παντζαριού</span><br /><span>40 γρ. βούτυρο </span><br /><span>½ ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο (τσάιβς) ή 1 κ.σ. ξερό</span><br /><span>αλάτι &amp; πιπέρι</span><br /><span>φρέσκο χωριάτικο ψωμί, σε φέτες </span><br /><br /><strong><strong><span><br /><br /></span></strong></strong></p>
<p><strong><span>Εκτέλεση</span></strong><br /><span>Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τη σελινόριζα. Προσθέτουμε τα παντζάρια, αλατίζουμε και καλύπτουμε με νερό (θα χρειαστεί περίπου 1½ λίτρο). Βράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια. Μόλις γίνουν, πολτοποιούμε όλα τα υλικά με το ραβδομπλέντερ ή μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ.</span><br /><span>Στο μεταξύ, σοτάρουμε στο βούτυρο (ή στη μαργαρίνη) τα μανιτάρια για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.</span><br /><span>Βούτυρο παντζαριού: Σε ένα μπολ δουλεύουμε με το πιρούνι 2 κουταλιές παντζάρι βρασμένο με το βούτυρο, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο. Ψήνουμε στην τοστιέρα ή στη φρυγανιέρα λεπτές φέτες ψωμιού.</span><br /><span>Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα, από πάνω βάζουμε από 1-2 κουταλιές μανιτάρια και στο πλάι το φρυγανισμένο ψωμί αλειμμένο με το βούτυρο παντζαριού.</span><br /><br /><span><span><strong><br /><br /></strong></span></span></p>
<p><span><strong>TIP: </strong>Αν ετοιμάσετε το μείγμα παντζαριών την προηγούμενη ημέρα, θα έχετε απλά να το ζεστάνετε και να σοτάρετε τα μανιτάρια.</span></p>
<p><span>alatikaipiperi.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα